végig jobb volt ellenfelénél

2018.11.18. 12:49

Idegenben nyert a Füred az EHF-kupában

Harmincnégy gólt lőtt idegenben és akár négy találattal is nyerhetett volna a Balatonfüredi KSE, amely végig jobb volt ellenfelénél, koncentrációja viszont néha kihagyott a kézilabda EHF-kupa vasárnapi mérkőzésén.

Horváth Gábor

Szita Zoltán (kék mezben) remek formában kézilabdázott, nyolcszor volt eredményes

Fotó: Balogh Ákos/Napló

HCB Karvina-BKSE 33-34 (16-20)

Karvina, 1500 néző. V.: Lindenbaum, Laron (izraeliek). HCB Karvina: Marjanovic – NEDOMA 7, Bruna 2, Solak 1, Uzek 2, ZBRANEK 8, MONCZKA 6. Csere: Mokros (kapus), Chudoba 5, Drzyzga 1, Piatek 1, Stojanovic. Edző: Jiri Tabara.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 2, MÁTHÉ 4, Semenov 3, TOPIC 7, Zdolik 3, Bóka 2. Csere: BŐSZ (kapus), Ferreira 1, SZITA 8, Kemény 3, Karvatski 1, Németh. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 1/0.

A legjobb 16 közé jutásért, azaz a csoportkörbe kerülésért küzd egymással a HCB Karvina és a Balatonfüredi KSE az EHF-kupában. A csehek már játszottak egy kört, a BKSE most kapcsolódott be idén a sorozatba. A párharc első meccsét Csehországban rendezték.

A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és gyorsan háromgólos előnyt dolgoztak ki, 1-4. Jól játszott támadásban a Füred, a védekezés viszont kevésbé állt össze. Utóbbi a Karvinára is igaz volt. Fazekas védése után Topic volt eredményes, a horvát beállóst rendre megtalálták a társak.

A 12. percben négyre nőtt a különbség (5-9), de a csehek elkezdtek felzárkózni. Nem ízlett a nyitott védekezés a BKSE-nek, a 19. percben 10-11-et mutatott az eredményjelző.

Szita Zoltán (kék mezben) remek formában kézilabdázott, nyolcszor volt eredményes Fotó: Balogh Ákos/Napló

Topic törte meg a rossz sorozatot, a Balaton-partiak percei következtek, Szita szép góljával 11-14-re vezetett a Csoknyai-csapat.

A Karvina nyitottan védekezett, és hét a hat ellen támadott. Utóbbit többször is jól megjátszotta, ennek ellenére a vendég együttes tartotta előnyét, amely először kettőre csökkent, majd a szünetig megint négyre nőtt.

Jól kezdte a második játékrészt a Füred, ötre hízott a különbség (16-21), persze a csehek nem adták fel. A 37. percben, 21-24-nél Csoknyai István időt kért. A folytatásban Zdolik bombázott a kapuba, ám az átlövőnek rögtön ezután két percre a padra kellett ülnie.

A Fazekast váltó Bősz remekül kezdett, Szita pedig támadásban tette a dolgát. A hazaiak igyekeztek gyorsak és agresszívek lenni, azonban képtelenek voltak utolérni vetélytársukat. Bősz egymás után mutatta be a bravúrokat, hetest is védett.

A 48. percben 25-28 állt az eredményjelzőn, a BKSE tartotta a különbséget, majd növelni is tudta azt, az 52. percben 31-26-ra vezetett. Ekkor azonban kénytelen volt kettős emberhátrányban játszani, sőt, miután Keményt is kiszórták két percre, még nehezebb lett a dolga.

Ugyanaz volt a forgatókönyv: a csehek kettőre zárkóztak, majd ellépett a Füred, 30-34. A hajrá sajnos nem sikerült, szépített a Karvina, Hornyák rontott, az utolsó másodpercben pedig rendkívül balszerencsés gólt kaptak a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!