Úszómedáliák

2018.11.09. 07:00

Kicsik és nagyok egyaránt versenyeztek

Az elmúlt időszakban három versenyen is szerepeltek a Veszprémi Úszó Klub sportolói, szép eredményekkel.

B. Virág Rita

A Budapest-kupán tizenhét veszprémi úszó mutathatta meg tudását Fotó:VÚK

A legifjabbak Pápán a Veszprém Megyei Úszósuli Körverseny első fordulóján mutathatták meg tudásukat. A viadalon tizenhét egyesület 240 úszója vett részt. A VÚK 17 főt indított, akik összesen öt arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek.

Aranyérmet érdemelt ki: Kalmár Bence 50 méter gyorson, Bánó Olivér 50 háton, Horváth Miklós 50 háton, 50 mellen és 100 vegyesen.

Ügyesen teljesítettek a veszprémi fiatalok az Úszósuli Körverseny első fordulójában Fotó:VÚK

Második helyezést ért el Kovács-Pimper Gergő 25 méter gyorson és 25 háton, valamint Gyulai Jázmin 50 méter gyorson.

Bronzérmesként végzett Kalmár Bence 50 mellen és Horváth Miklós 50 gyorson.

Ugyanekkor az igazolt versenyzők is megkezdték a szereplést, ők a Budapest Kupán adhattak számot felkészültségükből. A Tüske uszodában 30 egyesület mintegy 348 úszója állt rajtkőre. A veszprémieket tizenheten képviselték.

Bár két-két korosztályt közösen értékeltek a szervezők, azért Balogh János és Hudi Zsanett tanítványai így is szépen teljesítettek, egy aranyat és három bronzérmet is begyűjtöttek. Ezzel a csapatversenyben a nyolcadik helyen zárt a Veszprémi Úszó Klub.

Pintér Ádám 800 gyorson állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg Bánó Viktória 50 háton, Hegyháti Zoé 50 mellen végzett a harmadik helyen. A VÚK 4x50 méteres mix vegyesváltója Bajai Alexanderrel, Hegyháti Zoéval, nyíri Villővel és Pintér Ádámmal ugyancsak bronzérmes lett.

A Budapest-kupán tizenhét veszprémi úszó mutathatta meg tudását Fotó:VÚK

A 9–10 éves igazolt versenyzők szintén Budapesten ugrottak medencébe utánpótlás-viadalon. Hudi Zsanett tanítványai, Gombás Médea, Kovács Enikő Csenge és Kovács Botond szerepelt itt, akik 100 mellen, 100 pillangón és 200 gyorson tették próbára magukat. Ügyesen helytálltak, több egyéni csúcs született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!