kosárlabda

2018.12.06. 15:04

Hoya: a veretlenség megőrzése a cél

Hazai pályán, a Budafok ellen folytatja szereplését a kosárlabda NB I/B piros csoportjának éllovasa, a Hoya Pannon Egyetem Veszprém. A tét, hogy vajon sikerül-e megőrizni a tíz mérkőzés óta tartó veretlenséget.

B. Virág Rita

A Hoya Veszprém szenzációsan szerepel a 2018/19-es évadban, tíz mérkőzés óta veretlen, ráadásul már két legnagyobb riválisát, a MAFC-ot idegenben, az OSE-t pedig hazai pályán, is két vállra fektette.

December 7-én pénteken a jelenleg nyolcadik helyen álló Budafok látogat a bakonyiakhoz, s ez a találkozó a helyezések alapján nem tűnik rangadónak, azonban Mérész Csaba vezetőedző mindenkit óva intett a túlzott elbizakodottságtól.

– Egy pillanatra sem becsüljük le riválisunkat, jól tudjuk, hogy nagy erőket mozgósít majd azért, hogy véget vessen a győzelmi szériánknak. Nyilván hazai pályán nekünk nem lehet más célunk, csakis a győzelem megszerzése, a közönségünk kiszolgálása. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, a saját tempónkban kosárlabdázni. Úgy vélem, megfelelő koncentráció esetén nem érhet minket meglepetés – hangsúlyozta.

A Budafok eddig öt győzelmet és öt vereséget számlál a bajnokságban. Az egyik legeredményesebb játékosa a négyes, ötös poszton kosarazó Varga Dániel, aki meccsenként 16.1 pontot átlagol. A mezőnyt tekintve a védőlepattanókat a budafoki Horváth Márton szedi a legeredményesebben, meccsenként több mint hetet, de az összes lepattanó tekintetében is ő vezeti a sort, mérkőzésenként 9.40-es átlaggal.

A mérkőzés a megszokott időpontban, 18 órakor veszi kezdetét a Vetési gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!