Mindenkit dicséret illet

2019.01.12. 06:59

A Bóbita óvoda nyerte az idei oviolimpiát

Mindössze egyetlen ponttal, rendkívül szoros versenyben nyert a Bóbita óvoda az idei ovi­olimpián.

B. Virág Rita

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A veszprémi Báthory iskola hatodik alkalommal szervezte meg a Március 15. úti sportcsarnokban az oviolimpiát, ahol mintegy 80 kisgyerek mérhette össze erejét, tudását, ügyességét, gyorsaságát.

A program a csapatok bevonulásával kezdődött, majd Barták Péterné, a szervező Báthory iskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

 

Az esemény egyik legfőbb támogatója már harmadik éve a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). Németh Attila, az egyesület ügyvezetője kiemelte, ennél jobb helyre nem is kerülhetne a támogatás, hiszen az a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

A Balaton Fitness SE bemutatója Takács Boglárkával, Budai Alexával és Bódis Liliennel nagy tapsot kapott.

Az óvodások a közös bemelegítést követően négy számban versenyeztek: harmincméteres nyusziugrásban, répadobásban, árokugrásban és futásban, ugyanis zárásként rendezték meg a menekülés a róka elől elnevezésű számot.

A viadalt végül a Bóbita óvoda nyerte 60 ponttal, második az Egry úti ovi lett 59 ponttal, harmadik a Cholnoky óvoda (57). A legeredményesebb kisfiúnak járó elismerést Hunyadvári Bálint (Bóbita) vehette át. A kislányok közül Vati Csenge kapott különdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!