kézilabda

2019.01.29. 20:14

A Vetési lett a bajnok

A Vetési Albert Gimnázium csapata nyerte az V-VI. Korcsoportos fiú kézilabda országos diákolimpia döntőjét Szegeden.

B. Virág Rita

A veszprémi Vetési gimnázium együttese megérdemelten nyerte meg az országos diákolimpiai döntőt Fotó: Facebook

Az országos döntőben már csak a nyolc legjobb együttes kapott meghívást, a megyéből a balatonfüredi Lóczy gimnázium és a veszprémi Vetési gimnázium gárdája vehetett részt az erőpróbán Szegeden.

Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlás akadémiájának szakmai igazgatója edzőként kísérte el a Vetési csapatát.

- Óriási terhelésből érkeztünk a diákolimpiára, hiszen a gárda magját adó Veszprémi KKFT és a Telekom Veszprém U21-es csapatai Liga Kupa meccset vívtak egymással, előtte pedig a Balaton Kupán mérették meg magukat fiataljaink. Ráadásul néhányan a diákolimpia előtt az ifi válogatottban szerepeltek. Ez azt jelentette, akadt olyan sportolónk, aki 12 nap alatt 10 meccset játszott – mondta el Gulyás Péter.

Az edző hozzátette, a veszprémi fiúk láthatóan edzettebbek voltak vetélytársaiknál és az eredmény is azt mutatta, kézi tudásban is a mezőny fölé kerekedtek.

- A fiúkban égett a bizonyítási vágy és azt gondolom, ellentmondást nem tűrő játékkal utasítottak maguk mögé mindenkit. Szinte végig nyitott védekezéssel játszottunk, amellyel megfojtottuk ellenfeleinket. Nem tagadom, magam is meglepődtem, hogy a döntőben a NEKA-ra épülő siófoki gimnáziumon milyen könnyedén rohantunk át – magyarázta a szakember, aki négy játékost külön is kiemelt a csapatból. Kőhegyi Ákost, aki klasszisként irányított, Hári Leventét, akit a torna legjobbjának választottak, Palasics Kristófot, aki a mezőny legjobb kapusa lett, valamint Csontó Zoltánt, aki ugyan egyesületi szinten már nem kézilabdázik, de az iskolai gárdában még számíthatnak rá, és példamutató hozzáállásával kiemelkedett.

A veszprémi Vetési gimnázium együttese megérdemelten nyerte meg az országos diákolimpiai döntőt Fotó: Facebook

A két Veszprém megyei csapat a B jelű csoportba kapott besorolást. Itt kettejük csatáját a későbbi győztes Vetési nyerte 29-21-re. Ezután a veszprémiek 33-26-ra ütötték ki az Arany János Gimnáziumot, majd 26-17-re a Ferencvárosi Sport Általános Iskolát és Gimnáziumot.

A csoportból így az első helyen jutott tovább a Vetési. A keresztbe játékot a szegedi Kis István Református Gimnázium ellen kezdték a veszprémiek, ahol 26-15-ös győzelemnek örülhettek és ezzel döntőbe jutottak.

Itt a siófoki SZC Mathias János Gimnáziumot is nagyon simán, 31-22-re verte a Vetési és diákolimpiai bajnok lett.

A csapatot Gulyás Péter mellett Varga Balázs testnevelő készítette fel. A bajnokcsapat tagjai: Csontó Zoltán, Éles Benedek, Hári Levente, Kisgyörgy Ádám, Simon Benedek, Szmetán Máté, Szmetán Péter, Bendicsek Ákos, Dobi Bence, Kőhegyi Ákos, Nagy Benedek, Palasics Kristóf, Viczián Soma és Papp Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!