Ez igen!

2019.01.22. 08:53

Legyőzték az Alpokat az ajkai spartanosok – Kováts György Nyugat-Európa tetején!

Második lett korosztályában az ajkai Kováts György Kaprunban, a nyugat-európai Spartan Super Bajnokságon, ahol összesen 1700-an álltak rajtvonalhoz. A versenyen György ajkai sporttársai is részt vettek.

Kovács Erika

Kováts György (balról), Varga Judit, Szeglet Éva, Kálmán Szabolcs és Bazsó Dávid, a kapruni verseny után Fotó: Spartan Race Ajka

-Hatalmas havazás jellemezte Ausztriát, így már az utazás is izgalmas perceket okozott, de szerencsére sikeresen eljutottunk Kaprunba. A versenyen, a nyugat-európai Spartan Super Bajnokságon, tizenöt kilométeren, mintegy 600 méteres szintkülönbséggel, extrém, téli körülmények között várt ránk több tucat akadály, egyebek mellett dárdahajítás, 30 kilós zsák cipelése, traktorgumi-húzás, idézte fel az embert próbáló feladatokat a híres ajkai sportember.

Kováts György (balról), Varga Judit, Szeglet Éva, Kálmán Szabolcs és Bazsó Dávid, a kapruni verseny után Fotó: Spartan Race Ajka

Kováts Györgyöt ajkai edzőtársai, Varga Judit, Szeglet Éva, Kálmán Szabolcs és Bazsó Dávid is elkísérte, ők is rajthoz álltak Kaprunban, és teljesítették is az extrém kihívást, a „túlélőversenyt”. Kováts György egy hajszál híján maradt le korosztályában az első helyről, egy apró hiba miatt, ami dárdahajítás közben történt. Eredménye így is kitűnőnek számít, ugyanis a téli versenyen összesen 1700-an indultak el.

Kováts György nemzetközileg ismert sportember, aki egyebek mellett Amerikában, Lake Tahoe városában is felhívta magára a figyelmet kitűnő teljesítményével, ahol egyéniben és csapatban is versenyzett a Spartan Race terep-, és akadályfutó világbajnokságon. A tengerentúlon, 2000 méter magasságban, többek között futott homokviharban, szögesdrót alatt kúszott és ötfokos tóban úszott. A kitűnő, ismert sportember azt mondta, nemsokára Szlovákiában, a közép-európai bajnokság vár rá, amit természetesen szeretne megnyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!