Papírforma eredmények

2019.01.31. 14:34

Újabb fontos füredi röplabdás győzelem született

Papírforma eredményeket hozott a mögöttünk hagyott hétvége a női röplabda NB I-ben és NB II-ben a megyei csapatok számára.

B. Virág Rita

A Szent Benedek együttese magabiztos sikert aratott a bajnoki pontvadászatban

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szent Benedek–Palota 3:1 (–20, 22, 13, 15)

Balatonfüred, 50 néző. V: Pőcze, Varjasi. SZBBRA: Yslany Kelly 4, M. Szkorics 18, Vasvári E. 5, Sours 17, N. Szkorics 3, Jezerniczki 12. Csere: Fáth (liberó), Dordzsceren 4. Edző: Andrea Milodanovics.

Palota: Mészáros Zs. 7, Halla P. 15, Kotlárik 4, Imreh 11, Mester 4, Király D. 5. Csere: Durst H. (liberó), Benedek 3, Rácz. Edző: Glózik János.

Idegesen kezdtek a hazaiak, mert az osztályozó eléréséhez feltétlenül szükségük volt mindhárom pontra a Palota ellenében. A vendégek ki is használták a balatoniak hibáit, akik csak hétnél érték utol riválisukat (7-7). Ezt követően sem nyugodhattunk meg, mert a SZBRRA sokat hibázott, kapkodott, így a második technikai szünetnél is a Palota ment elöl (15-16). Az időkérés sem használt a füredieknek, a vendégek pedig fokozatosan megléptek (19-23) és – némi meglepetésre – behúzták az első szettet.

A folytatásban magukra találtak a fürediek, és remek játékkal 9-3-ra meglógtak. A Palota időt kért, azonban a lendületbe jött tópartiakat nem lehetett megállítani: felerősödött a sánc, ültek a nyitások, és a nyitásfogadásokkal sem volt gond. A Szent Benedek gyorsan ki is egyenlített (1-1).

A harmadik játékrészben már érezhető volt a két csapat közti különbség, két 5-0-s szériával 20-10-es előnyt harcoltak ki a vendéglátók, és ezzel viszonylag könnyedén vették át a vezetés (2-1).

A negyedik etapban már csak egy csapat volt a pályán: a Szent Benedek a játék minden elemében felülmúlta riválisát, és ha kissé nehezen is, de megérdemelten nyert.

Milodanovics Andrea: – Egy gyengébb ellenféllel szemben mindig nehéz felpörgetni a játékot. Szerencsére miután lendületbe jöttünk, már nem volt gond. Bízom benne, hogy a hátralévő két meccsen olyan eredményt tudunk elérni, hogy a felsőházban maradunk, és a következőkben az Extraligában is ki tudjuk magunkat próbálni.

A Szent Benedek legközelebb február 3-án a DVTK otthonában lép pályára 18.45-kor.

MÁV Előre SC–VESC 3-1 (17, 19, -18, 16)

Székesfehérvár, 50 néző. Veszprémi Egyetem SC: Kötél, Miklós, Pusztay, Rivnyák, Varga, Szokolikné. Csere:Iglói, Veresné (liberók), Katona, Szalai. Játékos-edző: Szokolikné Kalmár Judit.

A női röplabda NB II-ben a listavezető Fehérvár fogadta a második helyezett Veszprémet. A vendégek közül többen hiányoztak a tomboló influenzajárvány miatt, néhányan pedig maródian álltak csatasorba.

Sajnos bravúr nem született, de egy szettet azért sikerült elrabolni a feljutásra aspiráló MÁV Előrétől. Külön öröm, hogy az egyetemisták közül minden fiatal pályára tudott lépni.

A VESC legközelebb február 10-én, vasárnap 16 órakor fogadja a Kaposvári RÖAK gárdáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!