Az első szett után feljavultak

2019.01.23. 20:00

Újabb fontos győzelmet arattak a füredi röplabdázók

Egyszettnyi bizonytalankodás után magabiztos sikert könyvelhetett el a Szent Benedek Balatonfüred NB I-es női röplabdacsapata.

B. Virág Rita

A Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia csapata (balra) otthonában tudott nyerni

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szent Benedek–TFSE 3:1 (–24, 14, 20, 20)

Balatonfüred, 50 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs. SZBBRA: Jezerniczki 8, Yslany Kelly 7, N. Skoric 16, Vasvári E. 13, M. Skoric 18, Dordzsceren. Csere: Fáth, Kóra (liberók), Vasvári Zs. 6, Zen, Kohajda. Edző: Andrea Milodanovic.

TFSE: Szabó Á. 1, Poór 7, Villám 6, Oláh 4, Veress 9, Czakó 5. Csere: Dobrovits, Boller (liberók), Németh J., Horváth Z. 2, Villányi 2. Edző: Molnár István.

Több hiányzó is akadt a balatonfüredieknél, akik így nem tudtak legerősebb összeállításukban kezdeni.

A Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia csapata (balra) otthonában tudott nyerni Fotó: Pesthy Márton/Napló

A vendégek kihasználva a hazaiak bizonytalanságait 8:3-ra elhúztak. Bátran, keményen röplabdázott a TFSE, így a Szent Benedek végig futott az eredmény után.

A második technikai szünetnél 15:16 állt az eredményjelzőn.

A hajrában a jobban koncentráló fővárosiak 21:18-ra megléptek, s bár kiegyenlített a Füred, a szett végén a TFSE örülhetett.

A második felvonást már úgy kezdte a Szent Benedek, ahogy azt az első pillanattól vártuk, 8:1-re és 16:2-re is vezetett. Végig óriási fölényben, magabiztos játékkal egyenlítettek a Balaton-partiak.

Hasonlóan alakult a folytatás is, a Szent Benedek nem adott esélyt ellenfelének. Állandósult az öt-hat pontos vezetés és 8:3, 16:13, 21:15 után 25:20-ra hozta a szettet.

A negyedik etap már sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, a TFSE igyekezett meccsben maradni. Ez a szett végig szorosan alakult, 7:8 után 16:15 állt az eredményjelzőn. A hajrában azonban a pontosabb nyitások és precíz támadások meghozták a fürediek sikerét.

Milodanovic Andrea: Újabb fontos három pontot szereztünk. Innentől kezdve vannak olyan kötelező meccsek, amelyekből muszáj kihoznunk a maximumot, hogy elérjük a céljainkat, vagyis az első négy hely valamelyikét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!