Még mindig maradt esélyük

2019.02.12. 20:03

Egy szettet leszámítva végig a Szent Benedek akarata érvényesült

Értékes győzelmet aratott a Szent Benedek Balatonfüred NB I-es női röplabdacsapata a nagy rivális MTK ellen.

B. Virág Rita

Fontos győzelmet aratott a Szent Benedek NB I-es női röplabdaegyüttese a bajnokságban

Fotó: Balogh Ákos/Napló

SZBBRA–MTK Budapest 3:1 (–7, 22, 18, 22)

Balatonfüred, 70 néző. V.: Mezőffy, Mezei. Szent Benedek Balatonfüred: Yslany 5, Sours 22, Vasvári E. 6, M. Szkorics 18, N. Szkorics 8, Jezerniczky 8. Csere: Fáth (liberó). Edző: Milodanovics Andrea.

MTK Budapest: Kotormán 3, Godó 18, Kis R. 8, Vezsenyi 21, Takács D. 14, Borsos 7. Csere: Nagy F. (liberó), Lesi 1, Kiss G. Edző: Tóth Gábor.

A női röplabda NB I 18. fordulójában a második helyen álló MTK-t fogadta a Balatonfüred. A hazaiaknak az első négy hely megszerzése, vagyis a feljutás lehetősége miatt sorsdöntő volt az ütközet.

Fontos győzelmet aratott a Szent Benedek NB I-es női röplabdaegyüttese a bajnokságban Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ennek ellenére rendkívül gyatrán kezdett a Balatonfüred, akaratgyengén, enerváltan röplabdázott, és pillanatok alatt el is úszott az első játszma (7-25).

A folytatásban viszont minden megváltozott: az MTK-t elaltatta a könnyen megszerzett szett, a Szent Benedek viszont felpörgött és végig vezetve (8-4, 16-14, 21-19) kiegyenlített.

Vérszemet kapott a tóparti együttes, Sours és Szkorics is igazi vezérként tette a dolgát, s a hazaiak állva hagyták riválisukat. Az MTK 6-1-nél és 14-10-nél is időt kért, azonban ez sem tudta kizökkenteni a kiváló formát mutató Balatonfüredet (2-1).

A negyedik felvonás rendkívül kiegyenlített játékot hozott, az MTK végig ott lihegett ellenfele nyakán. Sőt a hajrához érve 21-20-ra még a vezetést is átvette. A Szent Benedek azonban jobban bírta idegekkel a hajrát és teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Ezzel a Balatonfüred továbbra is versenyben maradt az első négy hely egyikéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!