a legjobb négy közé juthatnak

2019.02.18. 14:17

Nagy lépést tett előre a Szent Benedek

A feljutás szempontjából sorsdöntő találkozón lépett pályára a Szent Benedek Balatonfüred NB I-es női röplabdaegyüttese. A találkozón az egyik legnagyobb riválist, a Gödöllőt sikerült két vállra fektetni.

B. Virág Rita

A Szent Benedek Balatonfüred (szemben) nagy lépést tett a legjobb négy közé jutás felé

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Gödöllő–Balatonfüred 1:3 (17, –23, –16, –22)

Tungsram-csarnok, 100 néző. V: Barabás, Farkas L. GÖDÖLLŐ: Tettamanti 10, Nagy K. 9, Ludmán 7, Hackl 14, Dégi 10, Bálintné Széles 12. Csere: Kovács A. (liberó), Körtvélyessy 2, Mészöly. Edző: Grózer György.

SZBBRA: Jezerniczki 5, Yslany Kelly 3, Sours 11, Vasvári E. 9, M. Szkorics 17, N. Szkorics 8. Csere: Fáth (liberó), Dordzsceren. Edző: Andrea Milodanovics.

A Szent Benedek Balatonfüred (szemben) nagy lépést tett a legjobb négy közé jutás felé Fotó: Balogh Ákos/Napló

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, gyakorlatilag a második játszma végjátékáig vezettek, ott azonban fordult a kocka, a Balatonfüred nagyot küzdve kiegyenlített, s innen nemcsak átvette a játék irányítását, hanem a mérkőzést is megfordította és nyert.

Milodanovics Andrea: – Nagyon készültünk erre a találkozóra, mert tudtuk, győznünk kell ahhoz, hogy bejussunk a legjobb négy közé. Sajnos szokás szerint kishitűen kezdtünk, és el is vesztettük az első játszmát, de aztán magára talált a csapat és megfordítottuk a mérkőzést.

Ez azt jelenti, hogy jelenleg a Szent Benedek már a feljutást érő harmadik helyen áll 34 ponttal, mögötte negyedik a Budaörs 31 ponttal, ötödik a Gödöllő 30 ponttal. A füredieknek még két mérkőzése maradt, s a képlet igen egyszerű, amennyiben mindkettőt megnyeri, teljesíti a céljait és kivívja az extraligás szereplést. Ellenkező esetben kezdődik a számolgatás és a többi eredmény figyelése. Február 24-én a Balatonfüred a nagy rivális Budaörsöt fogadja, majd március 2-án a TFSE otthonában lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!