Ollózva talált be az ajkai csatár

2019.02.10. 11:29

Parázs hangulatú, küzdelmes mérkőzést vívott két NB III-as együttes

A szintén NB III-as ESMTK-val játszott felkészülési találkozót az ajkai futballcsapat hétvégén.

Horváth Gábor

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

FC Ajka–ESMTK 1-0 (0-0)

Ajka, 100 néző. V.: Szalai. FC Ajka: Balogh (Horváth D., 46.) – Molnár, Pákai, Kovács G., Csemer – Kenderes, Csizmadia (Harangozó, 62.), Pavlitzky (Nagy E., 46.), Illés (Kalász, 62.) – Kokenszky (Major, 62.), Nagy K. (Keresztes, 68.). Edző: Schindler Szabolcs.

Ezúttal két próbajátékos, Kokenszky Norbert (III. Ker. TVE) és Harangozó Bence (Sopron) lépett pályára az FC Ajka színeiben, de egyik sem győzte meg szakvezetést arról, hogy erősítést jelentenének a nyugati csoport listavezetőjének.

A soros ellenfél az NB III keleti csoportjának második helyén álló ESMTK volt. Időnként paprikás hangulatú, végig szikrázó mérkőzést játszottak a felek. Elsősorban a frissesség hiányzott az FC Ajka játékából. A győztes gól az 59. percben a Nagy testvérek összjátékából született. Erik beadását Krisztián nyolc méterről ollózva lőtte a kapu jobb oldalába, 1-0.

A vendégek a 72. percben 11-est lőhettek, Bodó jobb sarokra tartó labdáját Horváth Dániel szép vetődéssel hárította.

Schindler Szabolcs: – Jó csapat ellen játszottunk egy nehéz mérkőzést. Látható volt, hogy nem volt friss a csapat, mert keményen dolgoztak egész héten a srácok. Amit szerettem volna látni a mérkőzésen, azt láttam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!