kosárlabda NB I/B

2019.02.11. 19:28

Tizenkilencre lapot húzott a Hoya PE

Az utolsó percekig kiélezett csatában a hajrában vitte döntésre a BKG-Príma elleni találkozót a Hoya Pannon Egyetem Veszprém a kosárlabda NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

A Hoya PE (a képen Körtélyesi) nagyot küzdve nyert újra

Fotó: Penovác Károly/Napló

BKG–Hoya Veszprém 79-88 (26-25, 21-18, 18-22, 14-23)

Szigetszentmiklós, 100 néző. V.: Goda, Gál, Menyhárt. BKG-Príma SE: Nagy Benedek 15/9, Nagy Botond 22/12, Halász 4, Berger 8, Tanács 11. Csere: Kovács S. 14/9, Kaluha 3, Fekete, Reizer 2. Edző: dr. Nagy Ágoston.

HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Szabó 17/3, Madár 14/3, Pavlovic 11/3, Kovács Á. 19, Völgyi 13. Csere: Körtélyesi 10/6, Szűcs 2, Kerkai, Helmeczi 2. Edző: Mérész Csaba.

A Hoya PE (a képen Körtélyesi) nagyot küzdve nyert újra Fotó: Penovác Károly/Napló

Teniszmeccsen érezte magát az ember a Szigetszentmiklós és a listavezető Veszprém csatájának első negyedében: egyik csapat sem törődött a védekezéssel, a pontszerzéssel annál inkább, így felváltva vezettek a küzdő felek a dobópárbaj közben. Az első tíz perc végeztével a hat hármast elérő hazaiak minimális előnyt harcoltak ki.

A második negyedben sem találta a megfelelő ritmust a Veszprém, főleg védekezésben nem volt elég hatékony, támadásban pedig eladott labdák, technikai hibák borzolták a vendégekért szurkolók kedélyeit. A BKG viszont tartotta az első játékrészben látott dobóformáját, és előbb 38-33-ra, majd 47-37-re elhúzott. A félidő vége előtt egy 6-0-ás szériával sikerült felzárkózniuk a tizenkilencedik sikerükért hajtó bakonyiaknak (47-43).

Nem tudni, mit mondott Mérész edző a szünetben tanítványainak, akik a harmadik etapban már teljesen más mentalitással léptek pályára. Szabóék egy újabb 7-0-ás sorozattal megfordították a mérkőzést (47-50). Az öröm azonban nem sokáig tartott, mert a BKG nem hagyta magát, s ez azt jelentette, hogy ismét fej fej mellett haladtak a küzdő felek (55-56, 60-62). A negyed végén döntetlen állt az eredményjelzőn (65-65). Az utolsó felvonásban aztán már nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. A Veszprém pompás védekezéssel és könnyű kosarakkal előbb 67-74-re lépett meg, majd újabb remek támadásoknak köszönhetően 70- 79-re. Az összecsapás azonban ezzel még nem ért véget, mert a Szigetszentmiklós nem adta fel, és újra utolérték a tíz büntetőt elpuskázó egyetemistákat. A hajrát azonban jobban bírták a veszprémiek, és végül felpörögve az utolsó percekre biztos győzelmet arattak.

Mérész Csaba: – Az első félidőben nem játszottunk jól, de a másodikban feljavultunk. A hajrában nagyon akartuk a győzelmet, szerencsére higgadtak maradtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!