ehf kupa

2019.02.10. 07:45

Kikapott Spanyolországban a BKSE

Ötgólos vereséget szenvedett a Balatonfüredi KSE szombat este idegenben a kézilabda EHF-kupa csoportkörének nyitányán.

Horváth Gábor

La Rioja (spanyol)-BKSE 29–24 (14–9)

Logrono, 1100 néző. V.: Tzaferopoulosz, Bethmann (görögök). BM Logrono La Rioja: Hernandez 1 – Munoz 6 (5), Fekete 3, Kusan 1, Sánchez, Ilic 1, Kukic 5. Csere: Romeo (kapus), Balenciaga 1, Scott 5, Moreira 3, Del Arco, E. Cadarso 1, D. Cadarso 2, Garciandia, Ramos. Edző: Ruben Garabaya.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák, Máthé 4 (2), Semenov 3, Topic 6, Szöllősi B. 8, Bóka. Csere:Bősz (kapus), Kemény, Déber 1, Németh B., Ferreira 2. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

Spanyolországban kezdte el az EHF Kupa csoportkörét a balatonfüredi alakulat, amely balátlövő nélkül maradt, mert Zdolik Bence sérülését követően Szita Zoltán is feliratkozott a maródiak listájára. A fiatal játékos ott volt a csapattal, de nem léphetett pályára.

Ennek ellenére jól kezdtek a vendégek, Máthé és Szöllősi Balázs volt eredményes a találkozó elején, 3-1. A La Rioja csak a félidő derekán érte utol a BKSE-t, a 8-8-as állást követően viszont háromszor is eredményes volt a vendéglátó.

A Füred nem tudta megállítani a rohanást, ráadásul támadásban is akadtak problémái a Csoknyai-csapatnak, amely a játékrész végére ötgólos hátrányba került.

Szünet után ott folytatták a felek, ahol abbahagyták. A spanyolok tovább növelték előnyüket, látszott, hogy a BKSE ebben az állapotban nem lesz képes az idegenbeli bravúrra. A 39. percben 20-12-t mutatott az eredményjelző. A La Rioja a folytatásban tízre hizlalta előnyét (52. perc: 26-16), a hajrában viszont a vendégek összekapták magukat és sikeresen kozmetikáztak az eredményen.

A Balaton-partiak csütörtökön az előző szezon EHF-kupa győztesét, a német Füchse Berlint fogadják a Veszprém Arénában.

Csoknyai István: – Érződött, hogy kevesen vagyunk, hiába kezdtünk jól, fokozatosan elfáradtunk és sok hibát vétettünk. Szita Zoltán sérülése nagyon rosszkor jött, így nem tudtuk felvenni a versenyt a hazaiakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!