cél: visszaszerezni a bajnoki címet

2019.03.16. 07:00

A Szeged–Veszprém sosem tét nélküli

Ugyan elvileg tét nélküli bajnoki vár ránk Szegeden, de mi szeretnénk egy jó meccset játszani, és megmutatni, hogy előreléptünk az őszhöz képest és készen állunk visszaszerezni a bajnoki címet.

B. Virág Rita

Sterbik Árpád szereti tudni, kikkel áll majd szemben vasárnap

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ezt Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes kapusa nyilatkozta lapunknak.

Az elmúlt hetek veszprémi sikereiből oroszlánrészt vállalt a vajdasági születésű Sterbik Árpád, akit egyáltalán nem véletlenül tartanak a sportág egyik legendájának.

– Jól emlékszem az első veszprémi időszakomban is rendre a Tisza-partiakkal vívtunk hatalmas csatákat a bajnoki címért. Az egyik találkozóra a mai napig jól emlékszem, mert a Március 15. úti sportcsarnokban csak nagyon ritkán kaptunk ki. Akkor viszont igen. Perez piros lapot kapott, és az egyik légiósunk, talán, Jovic nem is játszhatott. (Fotex KC–Pick Szeged 25-28 – a szerző.) Akkor se volt könnyű megszerezni a bajnoki címet, és most sem lesz az – vélekedett a 2005-ben a világ legjobb kézilabdázójának megválasztott Sterbik.

Sterbik Árpád szereti tudni, kikkel áll majd szemben vasárnap
Fotó: Penovác Károly/Napló

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes kapus lapunknak elmondta, a Szeged remek idényt tudhat eddig maga mögött.

– Minden csapatnak van egy olyan időszaka, amikor megengedheti magának, hogy kicsit könyedebben vegye a mérkőzéseket. Szerintem a Szeged a februári meccseken kissé kiengedett, ám biztos vagyok benne, hogy mostantól már mindenki a tavaszi feladatokra koncentrál, és teljes erőbedobással küzdenek majd ellenünk is – hangsúlyozta.

Sterbik Árpád kifejtette, a Ferencváros elleni bajnokin ők sem összpontosítottak megfelelően, ezért csak nehezen tudtak nyerni, azonban ha másra nem, arra jó volt ez a találkozó, hogy szembesüljenek vele, egyik ütközetet sem vehetik félvállról.

– A legutolsó BL-meccsünkön a Kielce elleni derbin harcoltunk, játszottunk úgy, ahogy kell. Mindenki hozzá tudott tenni, rengeteg pozitív hozadéka volt a találkozónak. Reménykedve várom a szegedi rangadót is, és ha mindenki képes a saját feladatára összpontosítani és azt megoldani, akkor jó meccset fogunk játszani. Szeretnénk megmutatni, hogy előreléptünk az őszhöz képest, készen állunk a bajnoki cím visszaszerzésére – fogalmazott.

Sterbik kitért rá, a Tatabánya elleni Magyar Kupa sikert követően sem pihentek, gőzerővel készültek a vasárnapi derbire. Ő személy szerint szereti tudni, kikkel áll majd szemben, ezért részletes és alapos videózással igyekszik felkészülni a szegedi rohamokra.

A találkozó vasárnap 13.45 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!