A héten már a tavaszi, nyári szezon indul

2019.03.26. 07:00

Öt érem a téli dobó országos bajnokságokon

Még a fel­készülés elején járnak a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobói, ám elégedettek lehetnek a téli dobó országos bajnokságokon elért eredményekkel.

B. Virág Rita

Csatári Jázmin ezüstérmet szerzett a serdülők között Fotó: Vedac.hu

Az elmúlt hetekben Szombathelyen rendezték meg az ifjúsági és junior, majd a serdülő, újonc és felnőtt országos téli dobóbajnokságot. A két versenyen öt veszprémi érem szü­letett.

– Nem vagyok maradéktalanul elégedett, ám minden eredménynek örülök – kezdte értékelését Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója. – Az ifi és junior ob-n Bedegi Bence és Gombás Petra tett ki magáért. Péringer Márk tavaly nagyon jó évet tudott maga mögött, de ez a viadal most nem sikerült jól neki. De nincs miért keseregni, ez előfordulhat bárkivel. Keményen edz tovább, és biztos vagyok benne, hogy a nyáron már sokkal jobb eredményekkel örvendeztet meg minket.

Csatári Jázmin ezüstérmet szerzett a serdülők között Fotó: Vedac.hu

Török Krisztián kitért rá, a serdülőknél Kövér Fanni ezúttal is kiválóan teljesített, most nem gerelyben, hanem diszkoszvetésben szerzett magyar bajnoki címet.

– Csatári Jázmin eredménye is igen dicséretes, ő még nagyon fiatal, szerintem igen sokra hivatott, jövőre akár az ifi Európa-bajnokságon is részt vehet. Orbán Éva ezüst­érmének is örülök, mert tavaly ilyenkor még csak 60 métert tudott. Bizakodva várom a szezon folytatását – hangsúlyozta a szakmai vezető.

Eredmények. Férfi. Serdülő. Diszkoszvetés: 8. Csekő Miklós 36,92. Kalapácsvetés: 4. Görföl Benedek 55,97. Junior. Diszkoszvetés: 2. Bedegi Bence 47,43. Kalapácsvetés: 4. Cserháti Simon 59,02. 5. Minyó Bence 54,57. Felnőtt. Diszkoszvetés: 5. Czeller Gábor 43,71. Női. Serdülő. Diszkoszvetés: 1. Kövér Fanni 41,41. Kalapácsvetés: 2. Csatári Jázmin 58,14. Újonc. Diszkoszvetés: 4. Kéri Gerda 22,55. Junior. Diszkoszvetés: 5. Gombás Petra 28,77. Kalapácsvetés: 3. Gombás Petra 52,26. Felnőtt. Kalapácsvetés: 2. Orbán Éva 63,32.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!