Két dobogós helyet is ünnepelhettek

2019.04.18. 07:00

A veszprémiek a válogatottban bizonyítottak

Négy veszprémi versenyző kapott helyet a magyar ifjúsági tájékozódási futó válogatottban, amely nemrég a Csehországban rendezett közép-európai megmérettetésen vett részt.

Horváth Gábor

Mérő Dominika nagyot ment, s biztos sikert aratott a normál távú versenyen Fotó: a szervezők

Csehországban rendezték meg a CEYOC 2019 (Central European Youth Orienteering Cup) elnevezésű, közép-európai ifjúsági tájékozódási futó versenyt, amelyen hat ország (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Németország és Szlovénia) ifjúsági válogatott versenyzői vehettek részt.

– A négy kategória (16 és 18 éves férfi, illetve női korosztály) mindegyikében legfeljebb hat fő képviselhette országát. A magyar színeket 24-en viselték, köztük Veszprémből Angyal Dániel, Lantai Lili, Lantai Boróka és Mérő Dominika, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület ifjú tehetségei is lehetőséget kaptak a bizonyításra – tudtuk meg Mérő Edittől, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferensétől.

A fiatalok három versenyszámban mérték össze a tudásukat: sprint, normáltávú és váltóviadalon álltak rajthoz az indulók.

– A rövid távú versenyszámban, amelynek az Ostravaban található egykori vasmű területe adott otthont, a magyar versenyzők a négyből három kategóriában is nyertek. Mérő Dominika is jó formában kezdett, mindössze egy másodperccel lemaradva a dobogóról negyedik lett a 18 éves női mezőnyben.

Megtudtuk, másnap, a normál távú versenyen már a klasszikus, középhegységi terepen folytatódtak a küzdelmek.

Ezen a napon újabb három aranyérmet szereztek a magyarok.

Mérő Dominika nagyot ment, s biztos sikert aratott a normál távú versenyen Fotó: a szervezők

Kiemelendő Mérő Dominika W18-ban aratott magabiztos győzelme, a veszprémi futó a légvonalban 6,2 km-es pályán 44 másodpercet vert a második helyezett cseh versenyzőre.

– A vasárnapi váltó a magyarok két aranyérme mellett újabb szép veszprémi sikert is hozott: a 18 éves nők között a Takács Szilvia, Lantai Boróka, Gárdonyi Csilla összeállítású váltó a dobogó harmadik fokára jutott fel. A másik magyar váltó (Hajdu Nelli, Néda Júlia, Mérő Dominika) negyedik lett ugyanebben a kategóriában. A 16 éves lányoknál a ketteses számú váltó (Máramarosi Rita, Lantai Lili, Mag Viktória) szintén negyedikként ért célba. A 16 éves fiúk között pedig Gönczi Péter, Klement Kelén, Angyal Dániel csapata hatodikként zárt – mondta el Mérő Edit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!