Ügyes amatőrök

2019.04.16. 12:55

Két footgolfverseny is volt a zirci pályán

Jelentős érdeklődés mellett, kiváló hangulatban rendezték meg a hétvégén Zirc-Szarvaskúton a Bakony-kupa amatőr footgolf-megmérettetést, amelyen a vártnál jobb eredmények születtek.

Horváth Gábor

A footgolf – ahogyan az a nevéből kiderül – a labdarúgás és a golf keveréke. Ezt a sportot szabványos, nagypályás (ötös méretű) focilabdával játsszák, a cél pedig az, hogy a lehető legkevesebb érintésből az erre kialakított lyukba juttassák azt.

A zirc-szarvaskúti golfpálya először adott otthont több korosztály számára kiírt, egyéni és csapat amatőr footgolfkupának. Az érdeklődők – versenyzők és nézők – a hideg, szeles, esős időjárás ellenére szép számmal gyűltek össze a Forest Hills Golf Clubban. Fodor László főszervező érdeklődésünkre közölte: remekül sikerült a kupa, a résztvevők jó kis küzdelmet vívtak egymással. Az amatőrökhöz, versenyen kívül, profik is csatlakoztak, s olykor őket is meglepte a küzdelem – kezdőkhöz képest – magas színvonala.

A kupán egyébként hat kategóriában hirdettek győztest, a legfiatalabb induló kilencéves volt, és hölgyek is pályára léptek. Eredmények, a bajnokok, férfi kategória: Fodor Kristóf. Senior kategória: Nedvesi Richárd. Junior 1 kategória: Nagy Zétény Csongor. Junior 2 kategória: Kovács Galavics Zoárd. Női kategória: Bacskai Anna. Profi kategória: Nagy Balázs.

A zirc-szarvaskúti pályán másnap profi viadalt is tartottak, egészen pontosan az International Winter Footgolf Tour 2018/2019-es csapatbajnoki fináléjának adott otthont a Veszprém megyei játéktér. Az izgalmas megmérettetésen nyolc együttes csatázott, az egyenes kieséses viadal döntőjébe az FTC és a Royal együttesei kerültek be. Végül utóbbi ünnepelhetett egy 2-1-es sikert követően. A harmadik helyet a Hole Hunters kaparintotta meg, miután két vállra fektette az Academy-Outsiders csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!