foci

2019.04.15. 07:00

Perutz FC: Végre megfelelő hozzáállás

Kétgólos hátrányból felállva, győzelemmel felérő döntetlent ért el az elmúlt héten edzőváltáson átesett Perutz FC, mely a helyzetek alapján akár a győzelmet is megszerezhette volna a Nagykanizsa ellen.

Haraszti Gábor

A Perutz FC erre a teljesítményre már építhet Fotó: Penovác Károly

Perutz FC–Nagykanizsa 2-2 (0-2)

Perutz stadion, 300 néző, v.: Horváth (Bognár, Rigó). Perutz FC: Sánta – Nagy T., Dóczi, Tiba, Bohner – Baldauf, Hanzl, Jurik (Mogyorósi 92.), Ivancsics (Szilágyi 67.), Vallejos (Benecz 88.) – Tóth. Edző: Lengyel Ferenc. Nagykanizsa: Horváth M. – Horváth D., Gerencsér, Szabó B., Pál – Horváth B., Kovács, Kretz (Vittmann 80.), Hetesi (Ekker 67.), Béli (Bagó 77.) – Lőrincz. Edző: Barna László.

A közvetlen rivális Nagykanizsa ellen mutatkozott be a kispadon a héten kinevezett Lengyel–Nicsenko edzőpáros, mely Szabó Zsoltra és Böröczky Bálintra sérülés, Császár Attilára eltiltás miatt nem számíthatott.

Motiváltan, jól kezdett a Pápa, mely a 13. percben Vallejos révén megzörgette a felső kapufát, ezután viszont a vendégek percei következtek, akik öt perc alatt kétszer is betaláltak: a 21. percben egy jobb oldali beadást Lőrincz pörgetett fel a tizenhatosnál, majd a kapu bal oldalába lőtt, 0-1. Öt perccel később már 0-2 állt az eredményjelzőn, ugyanis egy szögletet Kovács bólintott a bal felsőbe.

A rövidzárlat után összekapta magát a Perutz, a 35. percben Ivancsics fejesét szedte ki bravúrral a léc alól Horváth, majd Hanzl szabadrúgásáról centikkel maradt le Tiba.

A Perutz FC erre a teljesítményre már építhet Fotó: Penovác Károly

A második félidő elején ismét Ivancsics került gólhelyzetbe, ám a középpályás ajtó-ablak helyzetben a középen álló kapusba fejelt.

Az 59. percben szépített a Pápa, Vallejos passzát Tóth lőtte az ötös sarkáról a rövid felsőbe, 1-2. A gól után még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a sárga-kékek, aminek meg is lett az eredménye: a 77. percben Szabó buktatta Hanzlt a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Jurik higgadtan a kapu bal sarkába helyezte, 2-2. A rendes játékidő végéhez közeledve tíz emberre fogyatkozott a Nagykanizsa, Kovács György szövegelésért piros lapot kapott. A fennmaradó időben nem alakult ki több helyzet, a Perutz ugyan továbbra is nyeretlen tavasszal, de a mutatott játékra és hozzáállásra lehet alapozni.

Lengyel Ferenc: – Többségében nagyszerű egyéni teljesítményeket láttam, de akinek ma nem ment annyira a játék, az is igyekezett mindent megtenni. Végig nyomás alatt tartottuk a Nagykanizsát, nagy fegyverténynek tartom, hogy kétgólos hátrányból pontot tudtunk szerezni, ehhez kellett minden játékosunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!