A fővárosban biztosították be első helyüket

2019.05.05. 19:44

Bajnok lett, feljutott az ajkai focicsapat!

Tizenkét év után ünnepelhetett ismét bajnoki címet az FC Ajka, amely három esztendő NB III-as szereplést követően a következő szezonban újra a másodosztályban játszik. Schindler Szabolcs csapata vasárnap az idén még veretlen BKV Előrét fektette két vállra.

Horváth Gábor

Az ajkai csapat idén kimagaslott a nyugati csoportból, megérdemelten lett aranyérmes.

Fotó: Penovác Károly

BKV Előre–FC Ajka 0-3 (0-2)

Budapest, 100 néző. V.: Mencsik. BKV Előre: Palásthy – Szedlacsek, Girán, Miklósvári, Ihos – Ferkó, Lékó (Bata, 64.), Szegő (Sánta, 71.) – Irmes (Petry, 74.), Szabó, Csepregi. Edző: Menczeles Iván. FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács, Csemer – Csizmadia (Bonivárt, 82.), Illés (Nagy E., 67.), Kenderes, Horváth P. – Nagy K. (Keresztes, 67.), Oláh. Edző: Schindler Szabolcs.

A nézőtéren helyet foglalók fele Ajkáról érkezett, és a vendégszurkolók kedvencei remekül kezdtek.

Akár már a harmadik percben vezetést szerezhettek volna, Oláh lőtt élesen a kapu elé, Nagy Krisztián labdája már túljutott a kapuson, az egyik védő azonban a gólvonalról menteni tudott. Nagy K. az ötödik percben veszélyesen adott be, Horváth P. nagy erejű lövése vágódott a védőkről szögletre.

A 12. percben ismét Horváth P. próbálkozott, 30 méterről, ballal lőtt, a játékszer a két kapufa találkozásáról vágódott a mezőnybe. A következő ajkai támadás megintcsak Horváth Péter lövéssel fejeződött be. Palásthy nem sokkal később órási bravúrral hárította Pákai fejesét.

A 27. percben Oláh cselezett a 16-oson belül, átadását Illés 11 méterről helyezte a kapu jobb oldalába, 1-0.

Egy perccel később Horváth P. tévesztett centikkel célt.

Az ajkai csapat idén kimagaslott a nyugati csoportból, megérdemelten lett aranyérmes.
Fotó: Penovác Károly

A 37. percben növelte előnyét az FC Ajka. Nagy K. Kenderesnek sarkalta vissza a labdát, utóbbi beadását Oláh juttatta a kapuba, 0-2.

A szünet előtt Irmesnek adódott gólhelyzete.

A második félidő elején Nagy K. lövését hárította Palásthy. Enyhe BKV-fölényt követően újabb vendéggól következett.

A 68. percben Oláh remekül cselezett egészen az alapvonalig, remek beadását Nagy K. előrevetődve fejelte a léc alá, 0-3.

A hazaiak próbálkoztak, de ezek nem okoztak különösebb gondot Horváth Dánielnek. A másik oldalon Palásthy mentett Keresztes elöl.

A tavasszal veretlen BKV otthonában egy negyed órát leszámítva az történt a pályán, amit az FC Ajka elképzelt. Mind a három gól szép támadás után született. Ezzel a sikerrel a hátralévő meccsektől függetlenül az ajkaiak megnyerték a bajnokságot.

Schindler Szabolcs: – Egy dologért jöttem Ajkára, hogy bajnokságot nyerjünk, ez teljesült. Köszönöm az elnök úr bizalmát, a stábtagok profi munkáját, a játékosok egész éves fantasztikus teljesítményét és természetesen remek szurkolóink bíztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!