atlétika

2019.05.01. 17:05

Eb-szintet dobott az idénynyitón a VEDAC gerelyhajítója

Utánpótás Európa-bajnoki szintet ért el a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC)gerelyhajítója, Máté Fanni Szabina.

B. Virág Rita

Több mint kétszázötven nevezés érkezett a VEDAC Dobóakadémia hagyományos idénynyitójára és a II. Kis Károly emlékversenyre, ezért a szervezőknek módosítani kellett az időrendet.

A hazai indulók közül a legfigyelemreméltóbb eredményt kétség kívül Máté Fanni érte el, aki új egyéni csúccsal, 51.35 méterrel utánpótlás Európa-bajnoki szintet ért el.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója kiemelte, szeretné, ha Fanni az Eb-n is jól teljesítene és arra is képesnek tartja, hogy bejusson a legjobb nyolc közé, igaz addig még rengeteg munka vár rá.

Értékes eredményt könyvelhetett el a mindössze 12 éves Fertig Fanni kalapácsvető, aki 58.36 méterrel toronymagasan verte kortársait. Csatári Jázmin kalapácsvető pedig az ifiknél dobott 61.61 méteres bravúros eredményt.

A viadal társrendezője, a Pápai AC is elégedett lehetett sportolói eredményeivel. Sztupák Lászlónak, Füredi Dánielnek és Nagy Gergelynek köszönhetően ugyanis megdőlt a klub serdülő, ifjúsági és felnőtt kalapácsvető csúcsa is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!