Küzdősportolók foglalták el a csarnokot

2019.05.30. 07:00

Két tapolcai harcos hamarosan rangos külföldi világversenyen képviselheti a magyar színeket

A szervezők tájékoztatása szerint remekül sikerült a település sportcsarnokában tartott küzdősport megmérettetés, amelynek résztvevői több harcművészeti ágban mérték össze tudásukat.

Horváth Gábor

Fotó: pixabay.com

Első alkalommal adott otthont a Csermák József Rendezvénycsarnok ilyen jellegű küzdősport megmérettetésnek: az ICO országos nyílt versenyen résztvevői thai-boxban (muay-thai), K1-ben, K1 Lightban, valamint a Kick Light elnevezésű harcművészeti ágban léptek ringbe.

Nevezőből, mérkőzésből nem volt hiány, több, mint százan próbálták ki tudásukat a kötelek között.

A szervezők tájékoztatása szerint az érdeklődésre sem lehetett panasz, az egész napos megmérettetést mintegy háromszázan tekintették meg a Csermák Csarnokban.

A hétvégi viadalon több korosztály is képviseltette magát, és a felnőttek küzdelme különösen látványosra, színvonalasra sikerült.

Természetesen hazai harcosok is képviseltették magukat a megmérettetésen, nem is rosszul, az ő eredményeik írásunk végén olvashatóak részletesen. A tapolcai küzdősportolókkal kapcsolatos további hír (és komoly siker), hogy a közeljövőben közülük ketten is világversenyen vehetnek részt Törökországban, illetve Olaszországban.

Muzsi Dániel az antalyai IFMA utánpótlás-világbajnokságon képviseli hazánkat, Tóth Zsombor pedig az XFC küzdősport világbajnokságon lesz a magyar válogatott tagja. Utóbbi versenynek Róma ad otthont június 13. és június 18. között.

Visszatérve a hétvégi tapolcai versenyre, a szervezők elmondták, hogy az érdeklődésre való tekintettel szeretnék, ha lenne folytatása az első viadalnak.

A csarnok rendelkezik saját ringgel, és ezt mindenképpen kihasználnák a jövőben.

A tapolcai indulók eredményei a múlt hétvégén tartott ICO országos nyílt versenyen, első helyezést szerzett: Muzsi Dániel (Ifma muay thai, 54 kg), Nagy Imre (Ifma muay thai, -75 kg).

Második helyezést szerzett: Tóth Zsombor (Ifma muay thai, 52 kg), Nagy Ákos (K1 light, 63 kg és 57 kg kick light), Stankovics Botond (K1 light, 52 kg), Rák Gergő (K1 light, 57 kg), Pontyos Balázs (K1 light, -48 kg), Varga Veronika (K1 light, +65 kg), Tóth Zsombor (K1 light, -67 kg), Kádár József (K1, +95).

Harmadik helyezést szerzett: Tóth Bendegúz (K1 light, +67 kg), Novák Botond (K1 light, junior 69 kg), Hegedűs Dominik (K1 light, 71 kg), Luczi Botond (K1 light 71 kg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!