a Telekom U21-nél lesz másodedző

2019.05.21. 17:30

Momir Ilics, a szerb klasszis az idény végén visszavonul

Négy mérkőzés van hátra Momir Ilics karrierjéből: a szerb klasszis bejelentette, a 2018/19-es idény végén befejezi aktív sportpályafutását.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly

– Szeretném bejelenteni, hogy eljött az idő búcsút inteni. Nagyon nehéz elköszönnöm hat év után, és ezzel együtt a profi pályafutásomat is befejezem – kezdte Momir Ilics.

A szerb átlövő hozzátette, a szíve egyik fele a családjáé, a feleségéé, a kisfiáé, de a másik része örökre a kézilabdáé lesz.

Fotó: Penovác Károly

– Nagyon élveztem a pályafutásom minden pillanatát, jelenleg nem is tudom elképzelni, milyen lesz ezután az életem – fogalmazott.

Momir Ilics karrierje Samot Arandelovacban, szülővárosában indult, ahol bátyja ösztönzésére kezdett el kézilabdázni. Első edzőinek egyike, Nikola Jevremovics volt, aki sajnos már nincs közöttünk. Róla Ilics azt mondta, a kézilabda-pályán őt tekintette édesapjának.

Tehetsége gyorsan megmutatkozott, előbb a Kolubara, majd az RK Fidelinka nevű egyesületben játszott. A nemzetközi porondra 2004-ben lépett ki, amikor a szlovén Gorenje Velenjébe igazolt, ahol két évet töltött. Itt 22 évesen már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott. A német Gummersbach itt figyelt fel rá, három éven át erősítette a német alakulatot, amellyel 2009-ben EHF-kupát nyert. Ilicset 2009-ben a THW Kiel igazolta le. A német rekordbajnokkal háromszor nyerte meg a Bundesligát, háromszor lett Német Kupa győztes és 2010-ben, illetve 2012-ben a Bajnokok Ligája trófeát is elhódította. A Telekom Veszprémhez 2013-ban szerződött.

Fotó: Penovác Károly

– Nikola Jevremovics, Alfred Gislasson, Carlos Ortega, Xavi Sabate, vagy David Davis. Mindegyik edzőtől rengeteg tanultam és hálás vagyok a sorsnak, hogy velük együtt dolgozhattam. Minden játékos arról álmodik, hogy egy ilyen profi egyesületben szerepeljen, mint a veszprémi. Hálás vagyok a csapattársaimnak is. Külön köszönetet szeretnék mondani Európa legnagyszerűbb szurkolóinak. A veszprémi drukkerek mindig támogattak minket, minden körülmények között és ezért hatalmas tisztelet jár nekik – nyilatkozta.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team vezérigazgatója úgy fogalmazott, Ilics karrierje egyedülálló.

– Igen eredményes hat évet töltött itt nálunk, de négy mérkőzés még hátravan a karrierjéből és szeretném, ha két nagyon fontos trófeát még a magasba emelhetne – húzta alá.

Csík Zoltán bejelentette, nem szeretnék elengedni Ilics kezét, a szerb kiválóság a klub mellett marad és a következő évadtól a Telekom U21-es csapatánál másodedzőként dolgozik majd.

David Davis vezetőedző azt mondta, amit Momir Ilics elért a pályán, az önmagáért beszél.

– Nagy László és Ilics bejelentése arra ösztönöz, hogy miattuk is a legjobbat hozzuk ki magunkból – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!