nagyot harcoltak

2019.05.10. 07:00

Négy érmet szereztek a veszprémi BMX-esek

Kiváló eredményeket értek el a Veszprémi Spartacus SE képviselői a Trinecben megrendezett nemzetközi BMX cross viadalon, amely a Morva Kupa első két fordulója is volt egyben.

B. Virág Rita

Borbély Ferenc Benedek mindkét napon bejutott a döntőbe, és mindkétszer bronzéremnek örülhetett

Fotó: Veszprémi Spartacus SE

A kétnapos eseményre a házi­gazdákon kívül lengyel, szlovák és magyar bringások érkeztek.

Az első napon a 7 évesek között Naszádos Saba négy első és egy második helyezéssel biztosította helyét a döntőben. Itt sokáig elsőként haladt, de a pálya utolsó szakaszán megelőzték és végül második helyen végzett. A 11-12 évesek között Borbély Ferenc Benedek két első és három második helyezéssel kvalifikálta magát a fináléba, ahol a bronzérmes helyen végzett.

Borbély Ferenc Benedek mindkét napon bejutott a döntőbe, és mindkétszer bronzéremnek örülhetett Fotó: Veszprémi Spartacus SE

Másnap egy eséssel kezdett Naszádos Saba, s emiatt a nyolcadik helyen jutott a döntőbe. A legrosszabb rajthelyről indulva azonban a harmadik helyre küzdötte fel magát.

Borbély Ferenc Benedek hasonlóan járt, egy esés miatt csak kiváló eredményekkel juthatott tovább. Ez sikerült is, majd a középdöntőből első helyen ment tovább. A fináléban óvatos és okos versenyzéssel második helyet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!