220 ezer forint gyűlt össze

2019.05.08. 11:30

Új egyéni csúcsokat hozott a köztéri súlylökőviadal

Nívós versenyt hozott hazánk egyetlen köztéri súlylökőviadala, amelyen több egyéni csúcsot értek el a résztvevők.

B. Virág Rita

Márton Anita az edzőtáborból visszatérve nyert Veszprémben.

Fotó: Pesthy Márton

A második alkalommal meghirdetett veszprémi köztéri súlylökőpárbajt Ovádi Péter önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki arról beszélt, Veszprém igazi sportváros, s ezt az elmúlt napok eredményei is igazolták.

A II. veszprémi súlylökőpárbajon politikusok és sportvezetők is dobókörbe álltak, hogy jótékonykodjanak. Fotó: VEDAC/Wolf Attila.

– Világbajnoki címet ünnepelhettek a taekwondós lányok, újabb országos bajnoki címet szerzett Rasovszky Kristóf, döntőbe jutottak a kosarasok, final fourba pedig a kézisek. Ezeket a nagyszerű eredményeket koronázza meg a mai esemény, amely Magyarország egyetlen köztéri dobóviadala és most már a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) hivatalos ligaversenye is – hangsúlyozta a politikus.

A súlylökő-erőpróbán a magyar mezőny két legerősebb korosztálya indult, a junior férfiak és a felnőtt nők.

Az előbbieknél a hat indulóból öt sportoló is új egyéni csúcsot lökött. A rendező Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) tagja, Péringer Márk ráadásul 15,47 méteres produkciójával bronzérmesként végzett. A számot a KARC sportolója, Fekete István nyerte 18,61 méterrel nyert. A nőknél a két­hetes edzőtáborból nemrég hazatérő világbajnok, Márton Anita bizonyult a legjobbnak 17,81 méterrel.

Márton Anita az edzőtáborból visszatérve nyert Veszprémben. Fotó: Pesthy Márton

– Nagyon jól sikerült az edzőtábor, és a felkészülésem is remekül halad. Az idény legfontosabb erőpróbája a szeptember végére kiírt dohai világbajnokság lesz, ahol nem titkolt célom a dobogó megszerzése – mondta Márton Anita.

Az éles versenyek után tartották meg a jótékonysági súlylökést, ahol a VEDAC vállalta, annyiszor 2023 forintot – utalva a 2023-as EKF-projektre – ajánl fel az Útkereső Alapítvány a Gyermekekért Alapítványnak, ahány métert dobnak az indulók. Összesen végül 220 831 forint gyűlt össze. Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlás szakmai igazgatója 12,28 méterre repítette el a szert, de Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Naményi Miklós, a Hoya PE kosarasainak ügyvezetője, Rajki Tamás, az 1. FC Veszprém NB I-es futsalklub ügyvezetője, Hartmann Péter, a Balatonfüred-Veszprém Rotary Club vezetője is kitett magáért.

A II. veszprémi súlylökőpárbajon politikusok és sportvezetők is dobókörbe álltak, hogy jótékonykodjanak. Többek között Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója, Hartmann Péter, a Balatonfüred–Veszprém Rotary Club vezetője, Naményi Miklós, a Hoya PE Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttes ügyvezetője, , Gulyás Péter, a Telekom Veszprém férfi-kézilabdaegyüttes utánpótlás szakmai vezetője, Rajki Tamás, az 1. FC Veszprém NB I-es futsalklub ügyvezetője. Orbán Éva olimpikon kalapácsvető, Rédling Renáta magyar bajnok futó, Kövér Fanni gerelyhajító, Poharánszki Anna magyar bajnok távolugró.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!