Megvan a huszonötödik

2019.06.21. 13:17

A Fekete-család ezúttal sem talált legyőzőre

Újabb világbajnoki aranyat gyűjtött be a Fekete-család, az ifjabb Fekete László-Fekete Miklós alkotta magyar alakulat megnyerte az Esztergomban rendezett natúr erős emberek csapat világbajnokságát.

Horváth Gábor

Forrás: A szervezők

Az eredményről az Ősi származású idősebb Fekete László számolt be lapunknak, a natúr erős emberek világszövetségének elnöke elmondta: 22 ország versenyzői mérették meg magukat Esztergomban.

A résztvevők öt számban mérték össze erejüket és technikai tudásukat, miközben a nagy hőséggel is meg kellett küzdeniük. A vb kőgolyórakással indult, amelyben 200 kg-os volt a legnagyobb súlyú darab, ezután következett a gumiköpeny-forgatás (450 és 550 kg közötti abroncsokkal), majd a különböző tárgyak fej fölé nyomása, a koffercipelés (két 100 kg-os „táskát” kellett 40 méterre elvinni), végül lépcsőzés (300 kg-os súlyokkal) zárta a viadalt.

A vb résztvevői, középen kék pólóban idősebb Fekete László
Fotó: A szervezők

Az ifjabb Fekete László és Fekete Miklós alkotta magyar csapat magabiztos sikert aratott, édesapjuk tájékoztatása szerint ez volt a Fekete-család 25. világbajnoki aranyérme. A második helyen Franciaország és Norvégia közös együttese végzett, a harmadik pedig Új-Zéland – Ausztrália lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!