bajnoki főpróba kaposváron

2019.07.28. 12:17

Kórházba kellett szállítani a pápai kapust

A labdarúgó NB I-re készülő Kaposvár otthonában játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Perutz FC, mely 1-0-s első félidő után négy góllal maradt alul, ám ami ennél jóval nagyobb baj, hogy Szigeti Ákos súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Haraszti Gábor

A Perutz (sárga mezben) Kaposváron szerepelt Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kaposvár–Perutz FC 4-0 (1-0)

Kaposvár. Pápai Perutz FC: Szigeti (Bánki, a szünetben) – Farkas D., Dóczi (Benecz, 60. p.), Császár A. (Böröczky, 60. p.), Domján – Hanzl, Iványi (Mogyorósi, 60. p.), Zsirai, Vince Á. (Baldauf, 60. p.) – Irmes (Péter K., 60. p.), Kalász (Farkas B.). Edző: Lengyel Ferenc.

Akár bajnoki főpróbaként is tekinthettek a pápaiak a Rákóczi elleni mérkőzésre, hiszen az NB I újonca ellen lehetőség volt felmérni az elmúlt hetek elvégzett munkáját. A vendégek célja az volt, hogy tovább tökéletesítsék új játékrendszerüket, illetve kellő önbizalommal várják az augusztus 4-ei, Balatonlelle elleni bajnoki nyitányt.

A Perutz (sárga mezben) Kaposváron szerepelt Fotó: Pesthy Márton/Napló

Már a harmadik percben megzörrent a vendégháló, miután Szakály Attila belsőzött közelről a kapuba 1-0. A rossz kezdés után összekapta magát a Pápa és kifejezetten jól, szervezetten játszott, a Rákóczi nem is tudta bevenni kapuját.

A második felvonás elején megint gólt kaptak a vendégek, Szakály passzát Ádám Martin lőtte közelről a hálóba, 2-0. Húsz perc játék után ismét a zöld mezesek örülhettek, miután Szakály egy csel után a jobb alsóba gurított (3-0). A 85. percben Ádám Martin duplája állította be a 4-0-s végeredményt.

A pápaiak fiatal kapusa megsérült a találkozón, Szigeti Ákost egy ütközés után kórházba szállították. A klub tájékoztatása szerint az ütközés következtében Szigeti Ákos 2-es és 4-es csigolyájából letört egy darab, állapota stabil. Felépülése hosszú heteket vesz igénybe.

Lengyel Ferenc: – Hatvan percig nagyon jól játszottunk, mindenképp hasznos volt a kaposvári meccs. A cserékig nagyon előremutató játékot láttam, egy hibát leszámítva jól védekeztünk, többet birtokoltuk a labdát, helyzetig is eljutottunk, talán a felkészülés során most játszottunk a legjobban. Ami a nyári felkészülést illeti, ahogy mondani szokták, amit kellett és lehetett elvégeztük, de rengeteg dolog van még hátra, a csapat védekező részével készen vagyunk, viszont a támadások felépítésére kell még némi idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!