Vereség otthon

2019.07.14. 12:16

Leendő riválisa győzte le az Ajkát

Az első félidőben jó teljesítményt nyújtott, ám a szünet után már nem tudott elég szervezett lenni az FC Ajka. Az NB II-as labdarúgócsapat leendő bajnoki riválisával szemben maradt alul szombaton edzőmeccsen.

Horváth Gábor

A fehér mezes ajkaiak szerdán délelőtt lépnek újra pályára

Fotó: Balogh Ákos/Napló

FC Ajka-Csákvár

1-2 (1-0)

Ajka. FC Ajka : Horváth (Balogh)– Köles (Csizmadia), Pákai, Bonivárt, Nagy B. – Kenderes, Nagy E. (Nagy I.) – Lakatos (Markó, Erős), Horváth P. (Lengyel), Csemer (Oláh) – Major (Nagy K.). Edző: Kis Károly.

Csákvár: Markek – Kiprich D., Tányéros, Csató – Major G., Sipos Z., Mészáros D., Mim, Deutsch – Sejben, Baracskai. Csereként beállt: Hermány, Daru, Galambos, Nándori, Varga Zs., Pratsler. Edző: Visinka Ede.

Az FC Ajka harmadik edzőmeccsét játszotta ezen a nyáron, ellenfele a szintén NB II-es Csákvár volt. Kis Károly csapata egy hete gólnélküli döntetlent játszott a harmadosztályú Mosonmagyaróvárral, csütörtökön pedig 4-0-ra kikapott az NB I-es Újpest FC vendégeként.

A fehér mezes ajkaiak szerdán délelőtt lépnek újra pályára
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A mérkőzés elején a hazaiak léptek fel támadólag, de nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítani a csákvári kapu előtt.

A 13. percben Pákai visszafejelt labdáját Csemer kevéssel rúgta kapu mellé. A 25. percben Major szép cselt követően indította Csemert, akinek lövése ezúttal is célt tévesztett.

A folytatásban Pratsel próbálkozásai következtek, de gólt neki sem sikerült szereznie.

A 41. percben megszerezte a vezetést az Ajka: Major ugratta ki remekül Lakatost, aki egy igazítás után lőtt a kapu bal oldalába, 1-0. Ez volt tehát az első gólja a csapatnak a nyári felkészülés során.

A második félidő első 20 percében komolyabb veszély egyik kapu előtt sem adódott. A 65. percben Bonivártot látta szabálytalannak a játékvezető a 16-oson belül, büntetőt ítélt. Pratsler lövésébe Balogh még bele tudott ütni, de a labda így is utat talált a hálóba, 1-1.

A hajrában Daru beállásával fölénybe kerültek a vendégek, aminek a 76. percben lett meg az eredménye: Daru került ziccerbe és higgadtan lőtt Balogh mellett a hálóba, 1-2.

Kis Károly: – Az első félidőben megérdemelten szereztünk vezetést. Ebben a játékrészben egyes periódusokban kifejezetten jól játszottunk. A második félidőben már nem futballoztunk olyan szervezetten és ezt a vendégek ki is használták.

Az ajkaiak következő edzőmérkőzésüket szerdán, 11 órai kezdettel játsszák a másodosztályú Gyirmót FC Győr otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!