Negyven felett is lehet bizonyítani

2019.07.10. 07:00

Nagy Anita szerint a kitartás és a szorgalom olykor csodákra képes

Nagy Anita a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban dolgozik, mint könyvelő. A sport mindig is közel állt hozzá. Vallja, hogy negyven fölött is érdemes változtatni, bebizonyítani az embereknek, hogy a kitartás, a szorgalom olykor csodákra képes.

Szendi Péter

Nagy Anita idén országos és Európa-bajnoki címet szerzett fekve nyomásban, és megdöntötte a magyar csúcsot is Fotó: Szendi Péter

Gyönyörűbb környezetben, mint a Csonkatorony parkjában nem is beszélgethettünk, ahol a színpompás virágok és a levendula illata megcsapja az ember orrát, egyfajta mediterrán életstílust kölcsönözve.

Anita ebben az évben saját kategóriájában és korcsoportjában országos bajnoki címet szerzett fekve nyomásban, ráadásul az Európa-bajnokságon is felállhatott a dobogó tetejére.

– A sport mindig is közel állt hozzám. Elkezdtem rendszeresen body buildingezni, mely valljuk meg őszintén, nem annyira női sportág. Csonti Rudolf egykori testnevelő tanár és kézilabdaedző észrevette, hogy jelentős súlyokkal dolgozom, az alkatomhoz képest. Ő javasolta decemberben, hogy próbáljam meg a fekve nyomást. Megkerestem Kupcsik Lászlót, akit az olvasóknak nem igazán kell bemutatnom, hiszen az eredményei önmagáért beszélnek. Laci nagyon készséges és segítőkész volt a kezdetektől, úgy állította nekem össze az edzéstervet és az étrendemet, hogy azzal a lehető legtöbbet hozzam ki magamból – kezdi a visszaemlékezést Anita, aki elmondja, hogy a munka után felüdülés számára egy-egy edzés.

Legelőször áprilisban Budapesten mérettette meg magát egy nemzetközi versenyen, majd jött a magyar bajnokság Mezőkövesden.

Mindkét versengésben a dobogó legfelső fokára állhatott. Ez olyannyira felbátorította Anitát, hogy elkezdett az Európa-bajnokságra készülni, mert többen mondták, hogy van esélye az érmes helyezésre.

Nagy Anita idén országos és Európa-bajnoki címet szerzett fekve
nyomásban, és megdöntötte a magyar csúcsot is Fotó: Szendi Péter

Álmában sem gondolta, hogy végül a hazai színeket képviselve, Európa-bajnoki címet szerez Tiszakécskén. Ráadásul országos csúcsot is nyomott, a korábbi 62,5 kilo­grammot öt kilogrammal növelte és nyomta ki. Már javában készül az októberi világbajnokságra, mely Szlovákiában lesz, célja, hogy aranyéremmel térjen haza és valamikor a nyolcvan kilogrammot is kinyomja.

Anita a Masters 2 csoportban indult, ami a 45 év feletti korcsoportot és a –56 kilo­grammot jelenti. Szerinte senkinek nem késő elkezdeni a sportot, legyen az fitnesz, kerékpározás, futás.

A lényeg, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, egészségesen táplálkozzunk, éljünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!