Két hét maradt az NB III-as rajtig

2019.07.18. 21:20

Perutz FC: vereség az első hazai felkészülési mérkőzésen

A nyári felkészülés első hazai mérkőzésén a Sopronnal találkozott a Perutz FC. A pápai szurkolók öt gólt láthattak a Perutz stadionjában, végül 3-2-es vendégsiker született.

Haraszti Gábor

Nem tudtakiharcolni asikert asárga mezesPerutz Fotó:Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

Perutz FC–SC Sopron 2-3 (2-2)

Perutz FC: Bánki – Farkas D., Dóczi, Domján, Nagy T. – Zsirai, Szilágyi, Gelencsér, Vincze – Szabó Zs., Irmes, csereként pályára lépett: Szigeti, Kovács M., Mogyorósi, Péter K., Bankó, Császár, Iványi, Hanzl, Benecz, Farkas, Kalász. Edző: Lengyel Ferenc.

Gólszerzők: Gsz.: Gelencsér, Szabó Zs. ill. Kocsis, Honyák, Purt.

A Sopron a második Győr-­Moson-Sopron megyei csapat volt, mellyel a Perutz összemérte erejét az alapozás során, múlt héten a Gyirmót II otthonában meggyőző játékot mutatva 5-1-re nyertek Szabó Zsolték.

A legutóbbi megyei bajnokság harmadik helyezettje ellen jól kezdtek a pápaiak, a második percben Irmes kipattanó szabadrúgását a próbajátékon szereplő Gelencsér György pofozta be közelről, 1-0.

Az első negyedóra végén kettőre nőtt a különbség, Gelencsér szabadrúgását Szabó Zsolt csúsztatta a bal sarokba, 2-0.

Nem tudta kiharcolni a sikert a sárga mezes Perutz Fotó: Haraszti Gábor

Öt perccel később a kapufa a soproniakkal volt, Irmes látványos, ollózós mozdulata a felső lécről pattant az alapvonalon túlra.

A 40. percben szépített a Sopron, egy szabadrúgás után nem sikerült a védelemnek felszabadítania, Kocsis Ármin átlövésből pedig a kapu bal oldalába lőtt, 2-1.

Egy perc sem telt el és ismét a piros mezes vendégek örülhettek, a középpályán elveszített labdát Honyák kapta meg a jobb oldalon, majd az elvetődő Bánki mellett a kapu jobb sarkába helyezett, 2-2.

Lengyel Ferenc a szünetben tíz helyen változtatott és a félidőben pályára lépő Farkas Balázs a 46. minutumban ziccerbe is került, ám hat méterről fölé lőtt. Öt perccel később Kalász került ziccerbe, ám Tóth kapus a helyén volt.

A félidő derekán megszerezte a vezetést a Sopron, Purt lecsúszott beadása hullott be a bal kapufa segítségével a hosszúba, 2-3.

A hajrához közeledve Ábrahám emelte át a játékszert a bizonytalan Sziget felett, szerencsére a labda a kapu fölé hullott. A 80. percben Kalász lábában volt a döntetlen, ám az új igazolás a kapu torkából mellé belsőzött, így maradt az egygólos soproni siker.

Lengyel Ferenc: – Negyven percig jól tettük a dolgunkat, aztán ezt két perc alatt tönkretettük. Sok olyan dolgot viszont láttam, amit hét közben gyakoroltunk, de a bekapott gól megzavart minket. Mivel kemény terhelésen vagyunk túl, tudtam, hogy fizikálisan lesznek gondjaink, bízom benne, hogy a vereségen hamar túlteszik magukat a játékosok. Van még két hét a kezdésig, úgy látom, egyre jobbak leszünk.

Folytatás ismét hazai pályán, július 20-án, szombaton 11 órai kezdéssel az NB III közép csoportjára készülő Rákosmente lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!