irány a világbajnokság

2019.08.12. 11:30

Fél év alatt tizenkét aranyérmet szereztek a pápai légtornászok

Fertődön, Budapesten és Zalaegerszegen megrendezett versenyeken tovább gyarapította éremgyűjteményét a Pápai Légtorna Sportegyesület, mely gőzerővel készül a kanadai világbajnokságra.

Haraszti Gábor

Győrffy Viola és tanítványai Fotó: Haraszti Gábor

A sikeres kvalifikációs versenyt követően három országos bajnokság várt a csoport tagjaira, akik jó szokásukhoz híven ismét sok-sok éremmel utaztak haza a versenyhelyszínekről, a három megmérettetés termése tíz arany-, nyolc ezüst- és öt bronzérem.

– Mindenki nagyon ügyes volt ezen a három bajnokságon, nincs olyan versenyzőnk, akit ne szólítottak volna a dobogóra – mesélte Győrffy Viola, az egyesület vezetője. – Gyimóti Annát szeretném kiemelni, aki két versenyen is majdnem maximális pontszámot kapott és utcahosszal megelőzte riválisait, ez mindenképp biztató a világbajnokság előtt. Nemrég vendégül láthattuk Sáfrány Emesét, aki az úgynevezett aerial loop eszközzel ismertette meg a gyerekeket, amit más néven légi kör kötélnek is nevezhetünk. Látványos trükkökre és koreográfiára van lehetőség ezen az izgalmas, új eszközön, úgy láttam, mindenki nagyon élvezte, annak ellenére, hogy nagyon nehéz ez a szer. A jövőben is tervezünk hasonló workshopokat tartani, hogy sportolóinkat új impulzusok érjék.

Győrffy Viola és tanítványai Fotó: Haraszti Gábor

Győrffy Viola hozzátette, az év első felének mérlege 25 érem, köztük 12 arany.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!