Vasárnap a Sárvárt fogadja az NB III-as újonc

2019.08.01. 20:00

Hazai pályán kezdi meg az idényt a VLS Veszprém

Még néhány nap, és ismét az NB III-ban látjuk pályára lépni a veszprémi labdarúgókat. Pető Tamás megye I-es bajnokcsapata több helyen is megerősödött, és a felkészülés során látottak is bizakodásra adnak okot.

Horváth Gábor

A VLS Veszprém jó eredményeket ért el a felkészülés alatt, például legyőzte az NB II-es FC Ajkát Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Persze, ahogyan azt mindent edző elmondja, a felkészülés más, mint a bajnokság, ahol már pontokat osztanak a jó szereplésért, ezzel együtt semmiképpen sem szeretnénk elhallgatni, hogy a VLS Veszprém remek eredményeket ért el a nyáron.

Pető Tamás alakulata például nyerni tudott az NB II-es FC Ajka otthonában, és a szintén másodosztályú (igaz, elsősorban fiatalokkal felálló) Győrt is két vállra fektette a VLS edzőmeccsen.

– Ezekből az eredményekből nem vonok le messzemenő következtetéseket, de tény, az ajkai találkozónk szép volt, jól néztünk ki, szervezetten futballoztunk – tekintett vissza kérésünkre Pető Tamás, aki megjegyezte: a győri játékkal már kevésbé volt elégedett, viszont a hozzáállással igen.

A VLS Veszprém jó eredményeket ért el a felkészülés alatt, például legyőzte az NB II-es FC Ajkát Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Mondhatom, hogy bizakodóak vagyunk, persze a bajnokság más tészta, kíváncsian várom, milyen teljesítményre leszünk képesek. Bízom benne, hogy új igazolásaink illeszkednek majd játékunkba. A tervezett erősítéseket megvalósítottuk, minden posztra érkezett játékos – tudtuk meg a bakonyiak mesterétől.

A VLS Veszprém Füleki Norberttel, Sárosi Dániellel, Balázs Richárddal, Kiliti Róberttel, Lőrincz Attilával, valamint Koncz Péterrel kötött szerződést, van még egy kiszemelt, Ujvári Ádám, akinek egyelőre nem dőlt el a sorsa. A tavalyi kezdőcsapatból egyedül Domján Roland távozott.

Pető Tamás hangsúlyozta: csapata legfőbb ereje a folytatásban is az egységben lesz, hiszen az előző szezonban kialakult remek közösség magja egyben maradt.

– Meccsről meccsre haladunk majd előre, el kell telnie néhány hónapnak, hogy lássuk, hol a helyünk a mezőnyben. Céljaink változatlanok, minden találkozón úgy lépünk pályára, hogy szeretnénk megszerezni a három pontot. Újoncként persze sokszor nem mi leszünk az esélyesek, de ez nem zavar minket, a futballban bármi előfordulhat – fogalmazott Pető Tamás.

Pető Tamás veszprémi edző bízik a csapata egységében Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szabó Péter sportigazgató szintén azt emelte ki a csapattal kapcsolatban, hogy remek a közösség. Emellett most már kellően „hosszú” is az együttes kispadja, azaz harc lesz a kezdőbe kerüléséért és ez mindenképpen pozitív a fejlődést tekintve.

– Azt szeretném, ne a kiesés ellen kellene küzdeni, hanem legalább a középmezőnyben szerepeljünk. A felkészülés jól sikerült, meglátjuk, milyen lesz az előadás. Ami a hazai körülményeket illeti, igyekszünk minél kényelmesebbé tenni a stadiont. A hosszanti lelátó szeptemberre tető alá kerül. Fontos információ, hogy a mérkőzéseink megtekintése ingyenes lesz – mondta a sportigazgató.

A VLS Veszprém vasárnap éppen hazai pályán kezdi a 2019/2020-as szezont, a csapat a Sárvár FC-t fogadja (17.00) az NB III nyugati csoportjának nyitányán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!