egyértelmű esélyek

2019.08.31. 07:00

Telekom Veszprém: bajnokot fogad a bajnok

Az előző kiírásban az NB I/B-ben bajnoki címet szerző és ezzel feljutó Váci KSE-t fogadja az NB I címvédője, a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese 18 órai kezdettel.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Még be sem köszöntött a szeptember, de a Telekom Veszprém már a negyedik bajnoki mérkőzését vívja meg szombaton. A bakonyi alakulat eddig mindhárom ütközetét fölényesen nyerte, sőt legutóbb az Eger ellen 51 találatig jutott, Blaz Blagotinsek egymaga tíz gólt vállalt.

A Váci KSE idén újonc az élvonalban, bár régi-új ismerősként köszönthetjük, hiszen a tavalyi évadot leszámítva, korábban stabil NB I-es csapat volt.

Skaliczki László irányításával most az elsődleges célja a bennmaradás, és a középmezőny elérése lehet.

A játékoskeretben több fronton is változást láthattunk, távozott Koczka Dávid, a kapus az NB I/B-s Tatai AC-nál folytatja szereplését. Nem vállalta az NB I-es szereplést a rutinos Kökény Tibor, a helyére viszont fiatal tehetség érkezett Balatonfüredről Németh Alex személyében.

Ceglédről igazolt vissza Marko Davidovic. Ugyancsak az érkezők táborát erősíti Rozner Kevin, aki szélsőként bevethető. Rédai Krisztián is jó erősítésnek tűnik, ahogyan a fiatal Fórizs Roland és Gáspár Attila is megmutathatja, hogy nem véletlenül kerültek az NB I-be.

Érdekesség, hogy az egykori veszprémi nevelésű Stranigg János jelenleg a Váci KSE egyik legfontosabb játékosa, aki az elmúlt idényben 22 találkozón 133 találatot jegyzett az NB I/B-ben.

Az esélyek szombaton egy­értelműek: a Telekom Veszprém a találkozó favoritja. A hazai közönséget ezeken a meccseken leginkább az foglalkoztatja, kit érint majd a rotáció, vagyis kik lesznek a kimaradók.

Az összecsapás 18 órakor kezdődik a Veszprém Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!