fejlődnünk kell

2019.09.05. 16:36

Agresszív, kemény védelem a Zagreb játékának alapja

Első hazai SEHA-Liga mérkőzésére készül a horvát bajnok, PPD Zagreb ellen a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese. A találkozó szombaton 19 órakor kezdődik a Veszprém Arénában.

B. Virág Rita

Még van mit javítani a veszprémiek védekezésén

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Telekom Veszprém kedden még Bresztben vendégeskedett, a SEHA-Liga nyitányán a Meskov otthonában nagy csatában 28-27-re nyert.

David Davis szerint van min javítani

- A sikernek örülünk, azonban a mérkőzésen mutatott védekezéssel egyáltalán nem vagyok elégedett. A második félidőben valamelyest sikerült javítanunk rajta, de összességében ennél jobbat várok a csapatomtól – fogalmazott David Davis, a veszprémiek szakvezetője.

A spanyol tréner azt mondta, tisztában volt vele, hogy lesznek jobb, rosszak meccsek, hiszen most még nagyon a szezon elején járunk, viszont szerinte eddig jól mennek a dolgok, a csapat védekezése pedig javítható.

Szombaton újabb komoly erőfelmérő vár a bakonyi együttesre, hiszen a PPD Zagreb látogat a Veszprém Arénába.

A horvát csapat jelentősen átalakult a nyáron

A nagy múltú, kétszeres Bajnokok Ligája győztes Zágráb alakulata a nyáron alaposan átalakult, szinte valamennyi meghatározó játékos elhagyta a klubot. Uhr Kastelic a német Bundesligába, a Göppingenbe igazolt, Tin Kontrec a Gummersbachba, Nikola Potic a VfL Lübeck-Schwartauba. Senjamin Buric a HB Nantesban, Ivan Srsen az RK Nexeben, Leon Susnja az Orlen Wisla Plockban, Lovro Jotic az RK Eurofarm Rabotnikben, Artur Karvatski az Olympiakos SFP-ben, míg Gregor Potocnik a Csurgóban folytatja pályafutását.

Az érkezők oldala is igen népes: Matej Asanin a Die Eulen Ludwigshafenből, Alexander Spende a Metalurg Szkopjéből, Marin Sipic az RK Nexeből, Kristian Beciri a Celjéből, Darko Stojnic a Gorenje Velenjéből, Ante Gazda a Nexeből, Nenad Kosteski az RK Strugából, Gasper Hrastnik az Istres Provenceből tette át a székhelyét Zágrábba.

– A Zágráb a SEHA-Liga egyik jól ismert együttese, amelynek mindig jó csapata van. Fiatalok, gyorsak, mind védekezésben, mind támadásban magas szintet képviselnek – hangsúlyozta David Davis.

A szakvezető elárulta, az eddigi mérkőzéseken aszerint rotálta csapatát, ki, milyen teljesítményt nyújtott az edzéseken.

– Elmondtam a fiúknak is, sokan vannak, igen bő a keretünk, ám ha jól edzenek, akkor játszani is fognak. Nyilván mindenkinek szüksége van a pihenésre, a regenerációra, ezt is szem előtt kell tartanom – emelte ki.

Még van mit javítani a veszprémiek védekezésén
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az U19-es tehetségek is kaphatnak esélyt a szereplésre

David Davis lapunk kérdésére elmondta még, a sűrű versenynaptár miatt előfordulhat majd, hogy a SEHA-Liga egyes találkozóin az U21-es fiatalok lépnek majd a pályára.

– Jó néhány edzését láttam már a fiataloknak, tehetségesek, ügyesek, többek igen komoly pályafutás előtt állnak. Melnyicsuk Viktor és Bodor Márk már az NB I-ben is bemutatkozott. Amikor az U21-esek játszanak majd a SEHA-ban, akkor saját edzőik, Gulyás Péter és Momir Ilics irányítják őket, ők ülnek majd a kispadra – derült ki.

A csapat tisztában van Davis elvárásaival

Lékai Máté, a Telekom Veszprém csapatkapitánya azt mondta, kemény, küzdelmes mérkőzésre számít.

– Korábban, amikor még a Celjében kézilabdáztam, Branko Tamse volt edzőm. Jól ismerem a szemléletét. Nála a játék alapja az agresszív védekezés, a csapatai ebből gyors lerohanásokkal és kevés passzos, gyors támadásokkal igyekeznek gólt szerezni. Hazai pályán csakis a győzelmet tudom elképzelni. Én is úgy gondolom, még van hová fejlődnünk, de szépen haladunk – fogalmazott az újonnan kinevezett csapatkapitány.

Lékai Máté arról is beszélt, valamennyien tisztában vannak David Davis elvárásaival.

– Az edzéseken kell jól teljesíteni ahhoz, hogy keretbe kerüljél. Meccsen pedig, hogy ott is maradjál – húzta alá.

A csapatkapitány kifejtette, az újonnan érkezők könnyen beilleszkedtek, nagyon jó a hangulat, egységes a társaság.

– A játékunk viszont még messze nem tökéletes. Például jómagam hét éven át játszottam együtt a 209 centiméter magas Nagy Lászlóval, s most Tönnesent és Jahiját kell kiszolgálnom, akik mondjuk nem is olyan magasak, és teljesen más iramban, ütemben érkeznek, ugranak, kérik a labdát. Még rengeteg gyakorlás vár ránk, de szerencsére nem szeptemberben várják tőlünk a csúcsformát. A legjobbunkat jóval később, áprilisban és májusban kell nyújtanunk, hogy megnyerjük végre a Bajnokok Ligáját, ami mindannyiunk közös álma – jelentette ki az irányító.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!