három megyei csapattal

2019.09.13. 21:14

Hétvégén rajtol a kézilabda NB I/B

Három Veszprém megyei együttes szerepel a 2019/20-as évadban a férfi kézilabda NB I/B-s bajnokságban.

B. Virág Rita

A BKSE U21 legközelebb szeptember 29-én 16 órakor a Tatai AC-t fogadja

Fotó: Pesthy Márton/Napló Archív

A Balatonfüredi KSE U21-es csapata az előző bajnoki kiírásban a tizedik helyen végzett hét győzelemmel és tizenöt vereséggel. A tópartiak kerete tavalyhoz képest nem sokat változott, Déber Bence az egyetlen, aki gyakorlatilag kiöregedett. Ketten távoztak, Németh Alex és Szöllősi Olivér másutt folytatják pályafutásukat, a többiek viszont Kárpáti Krisztián edző rendelkezésére állnak. Akad persze több tehetséges fiatal, aki már a felnőttcsapat ajtaján kopogtat, így például Ág, Orbán, Határ, Vajda vagy Varga is. A klub törekvéseinek megfelelően a csapat legfőbb célja, hogy a fiatalok a felnőttmezőnyben edződhessenek, még több rutint szerezzenek.

A BKSE U21 (pirosban) fiataljainak célja a rutinszerzés Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprémi KKFT Tombor Csaba irányításával az előkelő negyedik helyen zárt tavaly. A nyáron több tehetséges fiatalt is sikerült leigazolnia az egyesületnek.

Zoran Ilics a NEKA-ból, Miklós Gergő Nagykanizsáról, Boros Balázs Tatáról érkezett Veszprémbe. A mindössze négy felnőttkorú játékossal kiálló VKKFT legfőbb célja a tisztes helytállás és a fiatalok tapasztalatszerzése lesz.

A Telekom Veszprém U21-es gárdájánál Gulyás István vezetőedzőt szövetségi kapitánnyá nevezték ki, a helyét Gulyás Péter vette át, akit Momir Ilics másodedzőként segít majd.

Az előző évadban a Telekom U21 a kilencedik helyet érte el a bajnokságban. A fiatalok közül viszont Nagy Benedek, Szuharev Lev, Kőhegyi Ákos és Melnyicsuk Viktor is tagja volt az U19-es világbajnokságon bravúros, ötödik helyet szerző magyar válogatottnak.

Az első fordulóban NEKA–BKSE U21, Telekom U21–Tata, VKKFT–PEAC meccseket tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!