Újabb sorozat veszi kezdetét

2019.09.03. 07:00

Kedden Bresztben rajtol a SEHA-Liga

Négy sikerrel megvívott magyar bajnoki után az eddigi legnehezebb erőpróba következik a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes számára: megkezdődik a SEHA-Liga, méghozzá a egyik legpatinásabb ellenfél, a fehérorosz Meskov Breszt ellenében.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ki ne emlékezne az előző évadra, amikor Ljubomir Vranjes menesztése után sorsdöntő Bajnokok Ligája-találkozót vívott a Veszprém a Breszt otthonában? A minszki ütközeten a későbbi sportigazgató, Gulyás István irányította a társaságot, amely elképesztő csatában 29-28-ra nyert többek között azzal, hogy Mikler Roland időn túli hétméterest hárított. A veszprémi visszavágón pedig 28-20-ra diadalmaskodott a már David Davis vezette alakulat.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Breszt a BL csoportkörből egyébként a hatodik helyen jutott tovább és a végállomást a német Flensburg elleni nyolcaddöntő jelentette számára.

A tízszeres fehérorosz bajnok az előző évadban egyébként a bronzérmet szerezte meg a SEHA-Ligában, az északmacedón Vardar Szkopje és a horvát PPD Zagreb mögött. A bronzmeccsen a horvát Nexet 24-19-re győzte le.

A nyáron igen komoly változásokon esett át a Breszt csapata. Távozott Sime Ivic a német Erlingenbe, Vid Poteko a Celjébe, Pavel Horák a THW Kielbe, Petar Djordjics az SL Benficába, Dzianis Rutenka az SKA Minszkbe, Andrej Jasanka a Billére HB 64 együttesébe, Siarhej Silovics szintén az SKA Minszkbe, valamint Valiantsin Kuran a Frigorificos Morrazo Cangasba.

Az érkezők listája is igen hosszú. Itt folytatja pályafutását a francia William Accambray is, aki a Telekom Veszprémet hagyta el. A Breszt nagy reményekkel szerződtette le Branko Karakast az Istres Provenceből, Jaka Malust a Celjéből, Mikita Vailupaut az SKA Minszkből, Daniel Andrejevet a Wilhelmshavenerből, Nemanja Obradovicot a Wisla Plockból és Marko Panicot a KS Azoty Pulawyból.

A veszprémiek a szombati magyar bajnokit követően nem kaptak pihenőt, vasárnap és hétfőn is edzettek, majd a tréning után útra keltek a fehérorosz fővárosba.

A SEHA-Liga nyitányát kedden 17.15 órakor rendezik meg a Meskov Breszt arénájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!