a végére elfáradt a zágráb

2019.09.07. 20:47

Második sikerét aratta a Veszprém a SEHA-Ligában

A második félidőben mutatott jobb játékával fölényes sikert aratott a horvát bajnok PPD Zagreb ellen a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese a SEHA-Liga második fordulójában.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém-PPD Zagreb 36-28 (17-15)

Veszprém, 4500 néző. V.: Mitrevszki, Todorvszki (észak-macedónok). Telekom Veszprém: SZÉKELY – Mahé 3 (2), Tönnesen 3, Nilsson 3, BLAGOTINSEK 5, LAUGE 4, STRLEK 5. Csere: Gajic 1, Moraes, Jahija 1, Lékai 2, Mackovsek 2, MANASZKOV 4, Terzic, Marguc 3 (1). Edző: David Davis.

PPD Zagreb: ANASIN – Bozic, Pavletic 2, Vekic 3, Beciri 1, Vlah 3, Spende 1, Mandic 1. Csere: Jovic (kapus), Sipic 3, Hrstanic, Stojnic, Horvat 4 (3), GADZA 3, HRSTIC 5, Vistorop 2. Edző: Branko Tamse.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

Első hazai SEHA-Liga-mérkőzésén a sorozat 2013-as győztese, a PPD Zagreb volt a Telekom Veszprém vendége. A találkozón a hazaiak részéről pihenőt kapott Petar Nenadics, Vuko Borozan, valamint Sterbik Árpád.

Zágrábi góllal indult a derbi, majd Matej Asanin kapus előbb Nilsson, aztán Lauge ziccerét hárította. Tönnesen duplájával sikerült az egyenlítés (3. perc: 2-2).

Óriási volt az iram, felváltva potyogtak a gólok, egyik csapat hátsó alakzata sem sziporkázott. (7. perc: 5-5).

Székely Márton először állt a kapuba kezdőként, ezt többek között egy hétméteres hárításával hálálta meg. A 8. perchez érve a Telekom először jutott vezetéshez, Lauge volt eredményes (6-5).

Az összecsapás első kétperces büntetését Nilsson kapta, ám a horvátok hiába dolgoztak ki remek helyzetet, Székely bravúrosan védett. A túloldalon Asanin szedte le Tönnesen löketét, majd újabb Székely-hárítást követően Strlek lódult meg (11. perc: 7-5).

Vlah még szépített, ám ezután Mahé hetesével és Nilsson lerohanásával 9-6-ra alakult az állás, a zágrábiak pedig időt kértek.

Blagotinsek két percre leült, és Moraes érkezett a védőfalba. A horvátok ügyesen használták ki az emberelőnyt, a 15. perchez érve 9-8-ra felzárkóztak. Strlek biztos kézzel értékesítette a helyzetét a szélről felkanyarodva, Székely hiába védett, a ziccerek kimaradtak elöl, Hrstic viszont a zágrábi lerohanás végén bevágta a lasztit a veszprémi kapuba (10-9).

Lékai, Mackovsek és Jahija jelentkezett játékra, s hiába egyenlített a PPD, Nilsson csinált helyet magának és kapott remek labdát Lékaitól (11-10).

Újra felpörögtek az események, úgy éreztük magunkat, akár egy teniszmeccsen, és a nagy rohanás végén ismét két góllal ment a Telekom (23. perc: 14-12).

Zágrábi kiállítás után Gajic és Lékai ziccerével 16-12-re módosult az állás, ám alig egy perc alatt újra nyílttá tette a mérkőzést a Zágráb Sipic és Horvat góljaival (16-14).

A félidő végéhez érve a Telekom 17-15-re vezetett.

Zágrábi góllal és kiállítással vette kezdetét a második játékrész, majd a 35. percben már egyenlő állást mutatott az eredményjelző (19-19). Marguc büntetőjéből vette vissza a vezetést a bakonyi csapat, Blagotinsek ejtésével pedig 21-19-re állt a meccs (38. perc).

Jobbnál jobb labdákkal tömték a társak Blagotinseket, akinek nagyszerű góljaival 23-20-ra meglépett a Telekom.

A 44. percben időt kért a PPD, ám Mackovsek hatalmas átlövésével újra négy volt a két csapat között (25-21). A hajrához érve tovább nőtt a különbség, előbb Lauge adott zseniális labdát Nilssonnak, majd ő maga dobott egyet (49. perc: 28-23).

Moraes harcolt ki két percet, aztán Manaszkov a forduló gólját szerezte, hát mögött pattintott a zágrábi kapuba. A PPD egyre jobban elfáradt, s ezt az is jelezte, hogy most már tetemesre hízott a differencia (55. perc: 33-35).

A második félidőben a már kifejezetten jól védekező veszprémiek teljesen lestoppolták horvát ellenfelüket, így a legnagyobb különbség a meccs végére alakult ki (59. perc: 35-26). Zlatko Horvat még bevágott egy hetest, de Manaszkov azonnal reagált. A lefújás pillanatában még Gadza szerzett gólt, így 36-28-ra nyert a magyar bajnok.

Mestermérleg

David Davis: – Mindig nagyon jó kézilabdát játszanak Branko Tamse csapatai, akinek pályafutását régóta követem. Szerintem mindig a legjobbat tudja kihozni a csapataiból. Mivel régóta ismerem kollégámat és hitvallását a játékról, ezért a lehető legalaposabban készültünk fel. A 28 bekapott gól kicsit sok, de a védelem így is sokat fejlődött a breszti ütközet óta. A játék elemeiben nagy lépést tettünk előre, a támadószekcióval is elégedett lehetek, bár akadt több kihagyott ziccer. A csapatnak nagy szüksége van a szurkolókra, hálásak vagyunk, hogy a drukkerek ilyen szép számban kilátogattak a találkozóra. Reméljük, a jövőben sem engedik el a kezünket.

Branko Tamse: – Örülök, hogy a játékunk elérte azt a szintet, amit elvárok a csapatomtól. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, hiszen a Telekom Veszprém a SEHA-Liga és a BL egyik első számú várományosa. Új és fiatal együttest építünk, kilenc új játékos érkezett hozzánk. Meccsről meccsre fejlődünk, és ma a 47. percig azt a kézilabdát nyújtottuk, amit előzetesen elterveztünk. A legjobbunkat adtuk a mai mérkőzésen, a Veszprém jól használta ki a hibáinkat. Összességében jól tették a dolgukat fiatal játékosaim, akik először játszottak ilyen hőfokú találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!