kézilabda NB I/B

2019.10.02. 06:59

A VKKFT és a BKSE egyaránt hibátlan maradt

A BKSE U21 és a Veszprémi KKFT is hibátlan maradt a férfi kézilabda NB I/B-ben a hétvégi fordulót követően.

B. Virág Rita

A balatonfüredi Vajda Huba négyszer volt eredményes a Tatai AC elleni találkozón Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Telekom U21–Budai Farkasok 27-29 (16-14)

Veszprém, 100 néző. V.: Hornyik, Zörgő. Telekom Veszprém U21: Palasics, Mikler (kapusok) – Kovács 1, Bakos, Szrnka 2, Dörnyei, Csányi, Gombai, Hornyák 3, Melnyicsuk 3, Szuharev 3, Sisa 2, Szűcs 4, Dobi 1, Ilics 5, Bodor 3. Edző: Gulyás Péter.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2.

Villámrajtot vett a hét közben a SEHA-Ligában a Szpartak Moszkvát legyőző Telekom U21-es alakulata a Budai Farkasok ellen megrendezett NB I/B-s bajnokin (7-2). A fél­idő közepére azonban zsinórban lőtt három góllal visszajött a meccsbe a rivális (9-7).

Egyre több hiba csúszott a hazaiak játékába, de a félidő végéig sikerült megőrizni a kétgólos különbséget. A térfélcsere után sorozatban hármat vágtak a fővárosiak (16-17), először vezettek a meccs folyamán. Óriási küzdelem zajlott minden gólért, minden labdáért, a hajrához 27-26-os állással érkeztünk el.

Előbb egyenlített a Farkasok csapata, majd Szrnka B. megkapta harmadik kétperces büntetését.

Az emberelőnyt gólra váltotta a rivális, s hiába kért időt Gulyás edző, Ilics is kiállt két percre, s ezzel el is dőlt a két pont sorsa.

Gulyás Péter: – Nagyszerűen kezdtünk, de érezhetően elfáradtunk a második félidőre. Szeretném leszögezni, nem a moszkvai találkozó vett ki a fiatalokból ennyit. Dolgozni kell tovább, nap mint nap edzeni, különben nem érhetünk el eredményeket.

NEKA–VKKFT 16-19 (5-9)

Balatonboglár, 120 néző. V.: Haskó, Natkai. Veszprémi KKFT: Szász, Ágoston, Miklós (kapusok) – Szeitl L. 1, Szmetán M., Somogyi, Füleki, Szmetán P., Hári 6 (3), Éles B. 3, Boros 2, Szép, Fazekas 6, Radvánszki, Kristóf 1, Bugyáki 1. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 2/1, illetve 4/3.

Gyengén kezdett a Veszprém, az első góljára majdnem hét percet kellett várni (3-1). Ezután viszont a védelmek és a kapusok léptek elő főszereplővé: az egyik oldalon Nagy kapus, a másikon Miklós halmozta a bravúrokat.

A 16. perc után – ekkor 5-1-re állt a meccs – azonban a NEKA már nem tudott a kapuba találni a félidő végéig, s bár Nagy a kapuban mindent megtett csapatáért, végül a VKKFT egyenlíteni tudott, sőt a vezetést is megszerezte.

A második játékrészben négy góllal kiegyenlített a NEKA (41. perc: 10-10), de hullámzott a találkozó, és a vendégek megint elkaptak egy jó szériát (54. perc: 13-16).

A hajrában Kristóf és Fazekas találataival négyre hízott a különbség, s erre már nem volt válasza a házigazdáknak. A Veszprém továbbra is őrzi veretlenségét a bajnokságban.

A balatonfüredi Vajda Huba négyszer volt eredményes a Tatai AC elleni találkozón Fotó: Pesthy Márton/Napló

BKSE U21–Tatai AC 33-24 (16-14)

Balatonfüred, 150 néző. V.: Gadányi, Szabó. Balatonfüredi KSE U21: Andó, Seprős (kapusok) – Tóth D. 4, Tóvizi, Szász, Brandt 4, Ág 1, Klucsik, Vajda 4, Kőhegyi 7, Orbán 1, Hutvágner Ák. 2, Hegyi 1, Draskovics 1, Határ P. 6, Hutvágner Ár. 2 (2). Edző: Kárpáti Krisztián.

Kiállítások: 2, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1.

Kőhegyi vezérletével a 12. perc végére háromgólos előnyt szereztek a bajnokságban még hibátlan tópartiak (9-6). Ugyan a korábbi válogatott szélső Iváncsik Tamás hetesével és egy újabb góllal szépített a Tata, azonban a fiatal fürediek zsinórban hármat vágva 12-8-ra elléptek. A játékrész végére két gólt sikerült megőrizni a különbségből.

A szünet után sokáig két gólon tartotta ellenfelét a BKSE, majd Tóth D. duplája után Draskovics és Gellért is betalált, sőt Kőhegyi találatával 26-19-re alakult az állás.

Az utolsó tíz perchez érve sem fáradtak el a fürediek, akik nagy tempót diktálva megérdemelt sikert arattak és továbbra is százszázalékosak a pontvadászatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!