Szuper szeniorszereplés

2019.10.08. 07:00

Európa-bajnok lett a veszprémi Benes Magdolna

Minden éremből jutott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolóinak a nemrégiben megrendezett szenior atlétikai Európa-bajnokságon.

B. Virág Rita

A veszprémi kalapácsvető, Benes Magdolna ragyogóan szerepelt az olaszországi Európa-bajnokságon Fotó: Facebook

Három csodás olaszországi város, Caorle, Jesolo és Velence adott otthont a szenior atléták kontinens vetélkedőjének. A versenyen 35 ország képviselői vettek részt, a legnagyobb számban a franciák képviseltették magukat, összesen 895 sportolójuk nevezett, míg a magyar küldöttség 53 fős volt. A VEDAC-ból Benes Magdolna, Gosztolai Mária és Kósa Zoltán mutatta meg tudását.

Benes Magdolna két számban indult, a W65-ös kategóriában kalapácsvetésben Európa-bajnoki címet szerzett 32,81 méterrel, míg nehézkalapácsban 11,41 méterrel alig maradt le a dobogóról és negyedik lett.

Gosztolai Mária kétszer is dobogóra állt a W70-es korcsoportban: súlylökésben 9,39 méterrel ezüstérmesként zárt, diszkoszvetésben 24,02 méterrel a harmadik helyezést szerezte meg.

A veszprémi kalapácsvető, Benes Magdolna ragyogóan szerepelt az
olaszországi Európa-bajnokságon Fotó: Facebook

Kósa Zoltán az M50-esek kategóriájában három futószámban próbálkozott: 400 méteren 57,42 másodperccel az előkelő 12. helyen zárt, míg 800 méteren 2:15,85 perccel a 20. lett.

A legjobb eredményét 400 gáton érte el, ahol 1:02,47 perccel az ötödik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!