Verseny és játék a sportnapokon

2019.10.30. 09:00

Kicsik és nagyok egyaránt belekóstolhattak a tájfutás világába Jásdon

Kétnapos, országos rangsoroló tájékozódási futóversenynek adott otthont nemrég Jásd települése. A Honvéd Kupa normál távú futamain háromszázan indultak, 36 magyar, valamint egy-egy szlovák és osztrák sportegyesület színeiben.

Horváth Gábor

Az F14 kategória Veszprém megyei dobogósai, balról: Blaskó Benedek, Bálint Gergő és Barát Miklós

Forrás: VHSE

A versenyt a Jásdi Tájékozódási Sportnapok keretében rendezték meg. A focipályára kilátogató családok a kezdőknek tervezett, szalagozással segített „valódi” tájfutó pályákon kívül több kísérő programon ismerkedhettek a sportággal.

A legkisebbek egy nekik szóló gyerekversenyen kereshettek állatfigurás bójákat, a nagyobbak már térképpel a kezükben megpróbálhattak eligazodni egy labirintusban, illetve egy 4x4 ellenőrző pontból álló mátrix pályán, de az íjászatot és a légpuskalövészetet is kipróbálhatták az érdeklődők.

– A Jásd környéki terep komoly fizikai kihívást jelentett a versenyzőknek, akiknek kategóriától függően több száz, akár 400 métert is meghaladó függőleges szintemelkedést kellett legyűrniük a meredek hegyoldalak között. Még a legkisebbek, a 10-12 évesek is legalább 100 méter szintkülönbségű pályákat teljesítettek a változóan futható erdőben. A terepről nem készült korábban még tájfutótérkép, így a Bakonynak egy vadonatúj részét ismerhették meg a résztvevők – tájékoztatta lapunkat Mérő Edit.

Az F14 kategória Veszprém megyei dobogósai, balról: Blaskó Benedek, Bálint Gergő és Barát Miklós Fotó: VHSE

A Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense örömmel újságolta, hogy a megyei klubok képviselői összesen 10 arany-, 11 ezüst- és öt bronzérmet szereztek a megmérettetésen.

Eredmények, F10D: 2. Nemes Ábel (BSC), 3. Molnár Iván. F12C: 2. Majerhoffer Márton. F14B: 1. Bálint Gergő, 2. Blaskó Benedek, 3. Barát Miklós. F18B: 1. Gaschler Máté, 2. Kovács Márk. F21BR: 1. Ifj. Tóth Károly (VTC). F40: 1. Vajda Zsolt. F45: 2. Vizi Csaba (BSC). F55: 2. Domán Gábor, 3. Tóth Károly (VTC). F65: 1. Horváth Tivadar, 2. Bacsó Attila. F75: 1. Vass Tibor.

N10D: 2. Kovács Borbála, 3. Gaschler Janka. N12C: 3. Etlinger Zsófia. N14B: 1. Gaschler Emma, 2. Engi Lilien

N18B: 1. Lantai Lili. N55: 1. Böröczkyné Makai Anna. N65: 2. Wieder Ilona. N70: 1. Komár Béláné, 2. Gombkötő Zsuzsanna (VTC).

(Azok a versenyzők, akiknél nincs egyesület feltüntetve, valamennyien a Veszprémi Honvéd SE sportolói.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!