A visszarendeződés a lényeg

2019.10.26. 09:00

Mérész Csaba egyáltalán nem számít könnyű meccsre az újonc ellen

A hazai pályán eddig veretlen Bajai Bácska FKE otthonában folytatja a bajnokságot a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttese.

B. Virág Rita

A Hoya Veszprém (a labdával Kovács Ádám) Baján próbálja szaporítani a győzelmei számát

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Hoya alakulata az elmúlt héten gigászi küzdelmet vívott a Vasas Akadémiával és mindössze egyetlen ponttal, hosszabbításban bírta maga alá gyűrni a fővárosiakat (92-91).

A bakonyiak pedig végig magabiztosan vezettek, öt-tíz ponttal rendre ellenfelük előtt jártak. Aztán a hajrában két-három eladott labda, meggondolatlan megoldás után a Vasas kiegyenlített. Szerencsére azonban a ráadásban sikerült megszerezni a hazaiaknak a győzelmet.

– Ahogy a meccs után is mondtam, a végjátékban bárki nyerhetett volna, örülök, hogy nem nekünk jött ki most a lépés. Ezzel a meccsel most már nem szeretnénk foglalkozni, előre kell tekintetünk – hangsúlyozta Mérész Csaba, a Hoya vezetőedzője. Az egyetemisták szombaton a zöld csoportból feljutott Bajai Bácska FKE vendégei lesznek.

A Hoya Veszprém (a labdával Kovács Ádám) Baján próbálja szaporítani a győzelmei számát
Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Veszélyes ellenfél a Baja, hazai pályán erős riválisokat fektetett két vállra – emlékeztetett Mérész Csaba. A szombati házigazda 73-66-ra verte meg a Nyíregyházát, 91-69-re a Vasast, ráadásul begyűjtött már egy idegenbeli diadalt is, Nagykőrösön nyert 68-61-re. A másik vendégszereplésekor viszont 85-77-re kikapott a TF-Budapesttől.

– A bajaiak két legjobbja Pongó Martin és Jakab Péter, akik mindketten képesek meccset eldöntő teljesítményre. Rajtuk kívül figyelemre méltó a légiósuk, Milos Vukicevic is, aki hétről, hétre jobb produkcióval rukkol elő – fogalmazott a tréner.

A veszprémi edző azt is elmondta, a bajaiak külső dobásai életveszélyesek, indításból is simán elvállalják a hármast, közép-távolit, ezért a visszarendeződésre különösen figyelniük kell majd.

– Egyáltalán nem számítunk sétagaloppra, de mindent meg fogunk a tenni a győzelemért. Az nehezíti a helyzetünket, hogy még messze nem értünk csapattá, a kohézió még nem az igazi, de keményen dolgozunk azért, hogy ez megváltozzon. Fontos lépés lehet ebben ez a meccs is – nyilatkozta a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!