Nem bírtunk Uruguayjal

2019.11.15. 22:44

A vendégek nyerték a Puskás Aréna nyitómeccsét

Három gólt hozott a pénteken átadott Puskás Aréna nyitómérkőzése, amelyen a magyar labdarúgó-válogatott kikapott Uruguaytól.

Horváth Gábor

Szalai Ádám (balra) gólt szerzett a találkozón

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Gera Zoltán és a 93 éves Nyikita Szimonjan végezte el a kezdőrúgást a létesítmény első mérkőzése előtt. Szimonjan a Népstadion 66 évvel ezelőtti nyitómeccsén játszott, sőt a kapuba is talált. Az 1953-as barátságos találkozón a Honvéd játszott a Szpartak Moszkvával, a magyar csapat 3-2-re nyert. Az új aréna 2019-es nyitányán rendezett Magyarország–Uruguay mérkőzés nem sokáig volt 0-0.

A vendégek – akik több nemzetközi sztárjátékossal álltak fel – a 15. percben megszerezték a vezetést, Vina szép csele és beadása után a PSG csatára, Cavani lőtt a hálóba, 0-1. A folytatásban tovább nyomtak az uruguayiak, nemzeti együttesünk nem igazán találta a ritmust. Ennek újabb gól lett a következménye. A 22. percben B. Rodriguez csapta be Besét, majd tekert a bal felsőbe, 0-2.

A találatot követően feléledt a házigazda, amely gyorsabban és keményebben futballozott. A 24. percben Szalai Ádám szépített, megszerezve a magyar válogatott első találatát a Puskás Arénában, 2-1. A támadó pontos lövése előtt Dzsudzsák és Varga játszott össze, utóbbi adott középre. A második félidő valamivel kevesebb eseményt hozott, gólt pedig egyet sem.

Szalai Ádám (balra) gólt szerzett a találkozón
Fotó: MTI

Eredmény: Magyarország–Uruguay 1-2 (1-2). Puskás Aréna, 65 114 néző. V.: Skomina. Magyaro.: Dibusz – Bese, Baráth (Szalai A.), Lang, Korhut (Nagy Zs.) –Vida – Dzsudzsák (Kovács I.), Kalmár (Holman), Szoboszlai (Nagy Á.), Varga – Szalai Á. (Feczesin) Szövetségi kapitány: Marco Rossi. Uruguay: Muslera – G. Gonzales, Coates, Godin, Vina (Laxalt) – B. Rodriguez (Pereiro), Bentacour (Vecino), Valverde (Torreira), Lozano – Cavani (Stuani), Suarez (M. Gomez). Szöv. kapitány: Oscar Tabarez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!