Az orosz nemzeti együttest fogadjuk

2019.11.29. 07:00

Két válogatott meccs is lesz Veszprémben

A világbajnoki ezüstérmes Oroszország lesz a vendége a magyar futsalválogatottnak, amely jövő hét elején a Március 15. úti sportcsarnokban fogadja ellenfelét. A felek hétfőn és kedden is pályára lépnek, nemzeti együttesünkbe két veszprémi játékos is meghívót kapott.

Horváth Gábor

20190930 Veszprém bajnoki futsal mérkőzés 1. Futsal Club Veszprém (fehér) - Haladás VSE (zöld) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A bakonyi megyeszékhelyen játszik felkészülési mérkőzéseket egymással a magyar és az orosz futsalválogatott. Az első találkozó hétfőn 20.30-kor, a második kedden 18 órakor kezdődik, a helyszín a Március 15. úti sportcsarnok.

A belépés ingyenes, és már azért is érdemes lesz kilátogatniuk a hazai nézőknek, mert két veszprémi játékost láthatnak nemzeti dresszben. Az 1. Futsal Club Veszprémből Komáromi Péter mellett ezúttal Tatai József is keretbe került, a bakonyiak csapatkapitánya némi szünet után tér vissza a válogatottba.

A találkozók érdekesnek ígérkeznek, hiszen az oroszok a világ élvonalába tartoznak futsalban, tavaly bronzérmesek lettek az Európa-bajnokságon, de korábbról van világbajnoki, és Eb-ezüstjük is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hazánkba milyen erősségű csapattal érkeznek, azonban így, vagy úgy minden bizonnyal komoly erőkifejtésre lesz szükségük a mieinknek.

Rajki Tamástól, a veszprémi klub ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy az érdeklődőknek jótékonykodásra is lehetőségük nyílik majd, ugyanis a csarnok bejáratánál – ahogy a soron következő idei hazai bajnoki mérkőzéseik előtt is – gyűjtődobozt helyeznek ki a Fenyveserdő Otthon lakóinak számára.

A magyar futsalválogatott kerete, kapusok: Sásdi Bálint (Haladás VSE), Alasztics Marcell (Haladás VSE).

Mezőnyjátékosok: Tatai József (1. FC Veszprém), Komáromi Péter (1. FC Veszprém), Szentes Bíró Tamás (DEAC), Tóth Attila (DEAC), Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu), Kártik Zsombor Botond (MVFC Berettyóújfalu), Rábl János (MVFC Berettyóújfalu), Vas Ádám (Haladás VSE).

Dróth Zoltán (Haladás VSE), Hajmási Milán (Haladás VSE), Siska Gergő (Nyírgyulaj KSE), Horváth Norbert (Rubeola FC), Pál Patrik (Dunaferr SE), Dávid Richárd (MFC Prodexim Kherson). Szövetségi kapitány: Turzó József.

A mérkőzésekre ingyenes lesz a belépés.

A hétfő esti találkozót élőben közvetíti az M4 Sport csatorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!