Hetyke bajszos győzelem

2019.11.16. 19:27

Könnyedén nyert a Telekom Veszprém

Ahogy idegenben, úgy hazai pályán is könnyedén győzte le a Movember mozgalomhoz csatlakozó Telekom Veszprém a fehérorosz Meskov Bresztet a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A kapuban Cupara, a védelemben Blagotinsek és Mackovsek, elől pedig Gajic és Nenadics villogtak.

B. Virág Rita

Telekom Vp.-Meskov Breszt 31-25 (14-14)

Veszprém, 5086 néző. V.: Brunovsky, Canda (szlovákok). Telekom Veszprém: CUPARA – Marguc 3 (2), Tönnesen 3, BLAGOTINSEK, Terzic, Lauge 4, STRLEK 5. Csere: Székely (kapus), NENADICS 5 (1), Nilsson 1, Moraes, Jahija 2, Borozan 3, GAJIC 5, MACKOVSEK. Edző: David Davis.

Meskov Breszt: Pesic – Djukics 3 (2), Panic 1, Obranovic 1, Sumak 3, ACCAMBRAY 5, Razgor. Csere: Mackevics (kapus), OBRADOVICS 3, Skurinszkij 2, Vajlupov 2, Malus 2, Szelvaszjuk 3, Jurinok, Kulak. Edző: Raul Alonso.

Kiállítások: 8, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

A múlt heti idegenbeli siker után hazai pályán is győzelemre tört a Meskov Breszt ellen a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában.

A hazaiak keretéből a sérült Lékai Máté és a már teljes értékű munkát végző Pawel Paczkowski maradt ki. Rajtuk kívül Sterbik Árpádot és Kentin Mahét sem nevezte David Davis vezetőedző. Utóbbiról úgy tudni, már teljesen egészséges, mégsem számolt vele a tréner.

Az összecsapás előtt kiderült, nyolcvanegy éves korában elhunyt Igaz Endre, a VÁÉV volt vezérigazgatója. Neve összeforrt a sporttal, hiszen 1977-ben ő mondta ki a végső szót arról, hogy nem a labdarúgást, hanem a kézilabdát támogatja az általa vezetett cég. Elévülhetetlen érdemei voltak abban is, hogy a veszprémi stadion területén megépült a tornászgyakorló.

Mivel a klub csatlakozott a Movember mozgalomhoz, ezért több játékos is, egyetértve a kezdeményezéssel, hogy férfitársaik törődjenek többet egészségükkel, hetyke bajuszt növesztve lépett pályára a Breszt ellen.

Remek hangulatban Nenadics találatával kezdődött a mérkőzés, majd Strlek robogott végig a balszélen. Tönnesen kapott kiállítást, azonban nem torpant meg a hazai csapat (5. perc: 3-1).

A két éve még Veszprémben kézilabdázó William Accambray szépített, aztán Marguc hetesével lett 4-2.

Nagy tempót diktált a hazai együttes, érthetően becsúszott néhány hiba is, viszont próbált tapadni a Breszt és 6-3 után 6-5-re felzárkózott. Nilsson vetett véget a négy perces gólcsendnek, majd Accambray harmadik átlövése után Lauge góljával alakult 8-6-ra a meccs.

Újabb bakonyi megtorpanás következett, kiegyenlített a Breszt. Ivan Pesics és Vladimir Cupara is bemutatott több remek védést.

Nenadics értékesített egy hetest, majd Borozan vágta a labdát Pesics kapujába (22. perc: 11-9). Jahija labdaszerzése és ziccere után újra három volt a két csapat között, de ez az állapot csupán néhány másodpercig tartott, mert Skurinszkij szépített (25. perc: 13-11).

Cupara megtett minden tőle telhetőt, ám a támadók rendre elvétették a breszti kaput. A félidő végéhez érve újra egyenlőt mutatott az eredményjelző (29. perc: 13-13), ahogy a harminc perc elteltével is.

Gajicot hozta helyzetbe Tönnesen, majd ő maga is betalált (16-14). A két hármas védő, Blagotinsek és Mackovsek remekül tette a dolgát, elbizonytalanodtak a vendégek és Lauge újabb találatával 19-15-re ellépett a Telekom.

Időt kértek a fehéroroszok, Malus fogadta meg edzője szavait, aztán Tönnesen bombázott Pesics kapujába. Cupara hatalmas ziccert fogott, az ellentámadás végén pedig Strlek kanyarodott fel, s kialakult az eddigi legnagyobb különbség (43. perc: 22-17).

Hiába cserélt kapust a Breszt, a Telekom támadói zseniális megoldásokkal mentek előre. Nenadics adott fantasztikus passzt Gajicnak, míg hátul Blagotinsek és Mackovsek kiválóan irányította a védelmet.

A hajrához érve 25-20 állt a kijelzőn. Az utolsó percekben már semmi sem veszélyeztette a hazaiak győzelmét, a kérdés az volt, mekkora különbséggel nyernek.

Cupara indította Gajicot, aki már a negyedik góljánál járt, aztán egy hetes erejére Székely is lehetőséghez jutott. A találkozó utolsó gólját egy nagyszerű szélső befutással Dragan Gajic szerezte, így alakult ki a 31-25-ös végeredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!