A nemzetközi porond után újra az NB I-ben játszanak

2019.11.29. 16:00

Nem lesz sétagalopp a mezőkövesdi meccs a balatonfüredi kézilabdacsapatnak

Az EHF-kupából történt búcsút követően ismét a bajnokságra kell koncentrálnia a balatonfüredi kézilabdacsapatnak, amely holnap egy kiesés elől menekülő együttes otthonában lép pályára.

Horváth Gábor

20191113 balatonfured sportcsarnok kézilabda NB I: Balatonfüredi KSE kékben-Tatabánya Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Felemásan teljesített és ki­eséssel zárta a spanyol Ademar Leon elleni párharcot a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda EHF-kupa selejtezőjének harmadik fordulójában. A tét a csoportkörbe kerülés volt, a BKSE hazai pályán legyőzte (30-27) jóval esélyesebb riválisát, a visszavágón azonban nyolc góllal (21-29) kikapott a magyar csapat.

– A jól sikerült első mérkőzést követően a második találkozón rutintalanságunk és összeszokatlanságunk miatt sok ki nem kényszerített hibát követtünk el. Ebből lekontrázott minket az ellenfél. Sajnos kevés volt a jó egyéni teljesítmény, úgy pedig nagyon nehéz idegenben megfelelő eredményt elérni. Riválisunk erősebb volt nálunk – tekintett vissza Csoknyai István, a balatonfürediek szakvezetője.

A BKSE szombaton folytatja szereplését, a csapat a Mezőkövesd otthonában lép pályára. A Balaton-partiak a hetedik, a hazaiak a 11. helyről várják az összecsapást. A Fürednek jelenleg 11 pontja van, az egy meccsel kevesebbet játszó mezőkövesdieknek pedig öt.

– A Mezőkövesd a kiesés ellen küzd, ami nem könnyíti meg a dolgunkat, hiszen az ilyen együttesek mindig kettőzött erővel harcolnak. Ellenfelünk mérkőzéseit, eredményeit látva nem vár ránk sétagalopp, csak koncentrált, javuló játékkal van esélyünk nyerni. Mindenképpen szeretnénk győztesen elhagyni a pályát, nagy szükségünk van a pontokra, hiszen rendkívül kiegyenlített idén a mezőny – fogalmazott Csoknyai István.

A balatonfürediek legutóbbi bajnokijukon nagy csatában kikaptak otthon a Tatabányától, előtte idegenben simán győzték le a Vácot.

A Mezőkövesd az előző körben döntetlenre végzett az orosházi alsóházi derbin, korábban két góllal maradt alul Csurgón.

A találkozó 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!