kézilabda

2019.12.11. 18:45

Nem adott esélyt ellenfelének a Veszprém

Magabiztos, tizenegy gólos sikerrel vágott vissza riválisának az őszi vereségért szerdán a Telekom Veszprém a kézilabda SEHA Ligában.

Horváth Gábor

20191211 Veszprém SEHA Liga kézilabda mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - Eurofarm Rabotnik (fehér) Borut Mackovsek Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Telekom-Rabotnik 35-24 (17-10)

Veszprém Aréna, 1725 néző. V.: Jurinovic, Mrvica (horvátok). Telekom Veszprém: Székely – GAJIC 5 (3), Paczkowski, Nenadic 3, Blagotinsek 3, BOROZAN 4, STRLEK 4. Csere: Terzic, NILSSON 4, Jahija 2, Mackovsek 1, Lauge 2, Moraes 2, MANASZKOV 4, Marguc 1. Edző: David Davis.

Eurofarm Rabotnik: Trajkoszki – Djukics 2, Velkovszki, Markovszki 1, Vegar 1, Madzovszki 2, Jotic 3. Csere: Mitrevszki (kapus), Gradjan, PETROVSZKI 4, Radovics 3, Churlevszki 1, OSTROUSHKO 3, Shevelev, Kuzmanoszki 1, Oljeszki 3 (3). Edző: Bozhidar Mojsov.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Első alkalommal szerepelt a Veszprém Arénában az Eurofarm Rabotnik csapata, amely továbbá arról nevezetes, hogy ősszel – ebben a szezonban egyetlen együttesként a SEHA Ligában – jobbnak bizonyult a bakonyiaknál. A bitolai alakulat október elején 26-24-re verte meg otthonában a magyar bajnokot. A veszprémieknek így a pontok begyűjtésén túl a visszavágás miatt is fontos volt a szerdai találkozó.

Két gyors góllal indult a derbi, öt perc eltelte után pedig már 4-0-át mutatott az eredményjelző. Strlek újabb találata után időt is kértek a vendégek.

A Telekom egyszerűen átszaladt az erőtlenül támadó vendégeken, 8. perc: 6-0. Az északmacedón csapat első találatára majdnem kilenc percet kellett várni. Ezután belehúzott a Rabotnik (8-4), a 16. percben pedig már csak kettő volt a különbség, 9-7.

A folytatásban ismét a bakonyiak percei jöttek, 21. perc: 12-8.

Nagy volt az iram, mindkét együttes igyekezett gyorsan támadni, természetesen ez a Veszprémnek ment sokkal jobban, a házigazda megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

Szünet után folytatódott a rohanás, 35. perc: 19-12. Fokozatosan nőtt a hazai előny, amely a 41. percben, Manaszkov góljával tízre hízott, 23-13. A vendégekből kezdett kifogyni a szufla, Nenadics alakította 27-15-re az állást.

A 30. bakonyi találatot Gajic szerezte hétméteresből, és robogott tovább a Veszprém, Manaszkov lőtt nagyszerű gólt Székely indításából, 54. perc: 32-19.

Szép megmozdulásokból a meccs végére is maradt, összességében rendkívül könnyedén intézte el riválisát a magyar bajnok.

David Davis: – A második meccsünket játszottunk a héten. Ahogyan idegenben, ma is kemény meccset vívtunk a Rabotnikkal. Mindenki kiválóan fókuszált és jól teljesített, elégedett vagyok az eredménnyel.

Bozhidar Mojsov: – Kicsit csalódott vagyok. Tudjuk, milyen erős a Veszprém, de mi mélyen a saját szintünk alatt játszottunk. A hozzáállással sem voltam elégedett. Ugyanakkor örülök, hogy egy ilyen nagyszerű arénában, egy ilyen nagyszerű közönség előtt játszhattunk.

Pawel Paczkowski: – Nagyon boldog vagyok, hogy győztünk. Tudtuk, hogy a Rabotnik remek csapat, amely ellen végig koncentrálnunk kell. A kitűzött céljainkat sikerült elérnünk.

Mihail Petrovszki: – Nagyon rosszul kezdtünk, aztán igyekeztünk visszajönni a meccsbe, de túl sokat hibáztunk. A Veszprém jobban kihasználta a lehetőségeit, és simán nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!