Az első futam az óvodásoké volt

2019.12.10. 18:36

Rekordszámú nevező indult az alsóörsi Mikulás-futáson

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Alsóörsön a Mikulás-futást. A sportcsarnokban a 250 regisztrálóból 237 fő jelent meg és futotta le a különböző távokat. Új rekordot értünk el idén ezzel – tudtuk meg Gurdon Éva főszervezőtől.

Szendi Péter

Az első futam az óvodásoké volt

Fotó: Szendi Péter

A zenés, közös bemelegítésnél Szomjasi Bernadett segített a futóknak.

Rengeteg településről jöttek Alsóörsre. Lovas, Felsőörs, Szentkirályszabadja, Csopak, Paloznak, Balatonfüred, Nemesvámos, Balatonfűzfő, Litér, Papkeszi, Márkó, Gyulafirátót, Hidegkút, Veszprém, Herend, Peremarton, Csetény, Budapest, Göd és Győr futói képviseltették magukat. Legelőször az óvodások futottak, őket követték az iskolások, majd a felnőttek.

Az első futam az óvodásoké volt
Fotó: Szendi Péter

Gurdon Éva nyolcadik alkalommal szervezte meg a Mikulás-futóversenyt. Örömmel tapasztalta, hogy a hideg idő ellenére sokan jöttek el. Szerinte fontos, hogy az emberek olykor kilépjenek a szürke hétköznapokból, a futás pedig erre kifejezetten alkalmas. – Szerettem volna viszonozni az önkormányzatnak azt a szívességet, amit én kaptam 2009-ben. Segítségükkel világ- és Európa-bajnokságra jutottam ki. Gondolkodtam, hogy mivel tudnám viszonozni ezt az ajándékot. Úgy döntöttem, mivel a Mikulás télen ajándékoz, legyen ez az ünnep a gyerekeké. Évről évre megpróbálunk jobbak lenni, minél többet fejleszteni. Szerintem fejlődik a verseny, egyre több minden van – mesélte boldogan Gurdon Éva ultrafutó, a verseny kitalálója és főszervezője.

A gyerekek nagy örömére megjelent a Mikulás is, aki a végén ajándékokkal kedveskedett nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!