Mikulás futás

2019.12.13. 07:00

Sérült gyerekeknek segítettek a pápai jótékonysági futással

Harmadik alkalommal rendezte meg jótékonysági Mikulás futását a Cardiomax SE, mely 83 000 forinttal támogatta a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány munkáját.

Haraszti Gábor

Sokan Mikulás-sapkában, Mikulás-ruhában érkeztek a rendezvényre Fotó: a szervezők

Kora délután közel százan gyülekeztek a pápai Fő téren, ahonnan harmadjára rajtolt az egyesület futóversenye.

Sokan Mikulás-sapkában, Mikulás-ruhában érkeztek a rendezvényre, családok, baráti társaságok, mozogni vágyók, kicsik és nagyok egyaránt neveztek a kategóriákba.

Minden célba érkezőnek csokimikulással kedveskedtek a szervezők, a 12 év alattiak, a 13–18 év közöttiek valamint a 19 év felettiek korcsoportjában az első három helyezett oklevelet és ajándékcsomagot is átvehetett.

A Cseke család bemelegítése után dr. Áldozó Tamás köszöntötte a résztvevőket, a polgármester örömét fejezte ki, hogy a hét utolsó napján egymástól nem is olyan messze két jótékonysági esemény is zajlik.

– A futóversennyel párhuzamosan az Esterházy-kastély előtt Pápa város beteg gyermekeinek javára jótékonysági főzést tartanak – mondta a polgármester.

– Gratulálok a Cardiomax Egyesületnek, hogy a Vajda Márta iskola alapítványára esett a választásuk, az intézmény diákjai hosszú évek óta kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményeket érnek el, és tagjaik a magyar válogatott mezét is magukra ölthetik. Bízom benne, hogy 2020-ban is legalább annyi futóesemény lesz városunkban, mint az idei évben, ne felejtsük el, hogy jövőre új atlétikapályákat fogunk építeni, ahova szintén várunk mindenkit.

A köszöntő után a legkisebbek a nagytemplomot megkerülve 333 méter megtétele után futottak be a célba, majd a fiatalok egy, a felnőttek két kilométert teljesítettek a Fő tér–Kossuth utca–Deák Ferenc utca–Fő utca útvonalon. Szabó György Vilmos főszervező az eredményhirdetés után elmondta, a Vajda-iskola alapítványát közösségi szavazás alapján választották ki.

– Úgy gondolom, sikeres volt idei utolsó versenyünk is. Nagyon sok beöltözött futónk volt, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki eljött és felajánlásaival támogatta az alapítványt. Minden évben igyekszünk egy jó ügy mellé állni, korábban gyűjtöttünk már a Vajda Péter Lakótelepi Gyermekekért Alapítványnak és a Vakok és Gyengénlátók Pápai Kistérségi Csoportjának is. Karitatív tevékenységünket szeretnénk a jövőben is folytatni.

Sokan Mikulás-sapkában, Mikulás-ruhában érkeztek a rendezvényre Fotó: a szervezők

Erki Alexandra, az alapítvány elnöke természetesen nagyon hálás volt a felajánlásért, mint mondta, a pénzt terveik szerint felújításokra fogják fordítani.

– A tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal együtt élő, halmozottan sérült tanulók egészséges neveléséhez nyújtunk segítséget, biztosítjuk számukra a lehető legjobb személyi és tárgyi feltételeket – ismertette az alapítvány céljait az elnök.

– Nagyon köszönjük, hogy az egyesület választása ránk esett, és hálásak vagyunk mindenkinek, aki támogatott minket, biztosíthatok mindenkit, hogy jó helyre került az összeg.

A kategóriák győztesei: Schermann Virág, Molnár Bence, Könyves Kitti, Figerl Boldizsár, Gulyás Anna, Tamás Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!