hat meccsből ötöt megnyertek

2020.01.21. 15:55

Hajszálon múlt a Veszprém megyei igazgatóság újabb tornasikere

Idén Balatonfüred adott otthont a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei igazgatóságai közötti teremfocitornának, amelyet ötödik alkalommal rendeztek meg.

Horváth Gábor

A Veszprém megyei csapat a második helyen végzett

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A kétnapos megmérettetésen – amelyet mostantól Csik Ferenc-emléktornának neveznek – 14 csapat mérte össze tudását. A résztvevők csoportküzdelmekkel kezdték a szereplést a Balaton Szabadidő Központban.

Az egyik ötös csoportba beosztott Veszprém megyeiek kiváló teljesítményt nyújtva meneteltek, mindegyik riválisukat legyőzték, és még gólt sem kaptak. Borsod-Abaúj-Zemplén 1-0-s, Jász-Nagykun-Szolnok 3-0-s, Győr-Moson-Sopron 2-0-s, Tolna-Zala közös alakulata pedig szintén 2-0-s eredménnyel hajtott fejet a házigazda előtt.

Az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóság egyébként címvédő is volt. A csapat az előző két kiírásban diadalmaskodni tudott, így most a Sikos László és Tuczai Gyula vezette alakulat számára komoly volt a tét: ha ismét sikerül az első helyen végeznie, végleg megtarthatja a vándorkupát.

A Veszprém megyei csapat a második helyen végzett
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nem sokon múlt, hogy ez összejöjjön.

Finta Péterék a csoportgyőzteseknek rendezett hármas döntőben 2-0-ra legyőzték Bács-Kiskun megye együttesét, viszont a Fejér megyeiekkel játszott, mindent eldöntő ütközetben 1-1-es eredmény után büntetőkkel, 2-3-ra alulmaradtak.

A házigazda hat meccséből ötöt megnyert a tornán, és csupán egyetlen gólt kapott, azaz tényleg hajszálon múlt az újabb sikere.

- Azt gondolom, jól sikerült az esemény. Nagyon örültünk neki, hogy 250 embert, a megyei igazgatóságok dolgozóit vendégül láthattuk Balatonfüreden. A labdarúgás mellett több közös programunk is volt, hasznosan telt az együtt töltött idő. Köszönjük mindenkinek a részvételt – mondta el lapunknak Finta Péter Veszprém megyei igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!