Hétfőn megnevezhetik az új edzőt

2020.01.25. 09:50

Ismét kikapott a Hoya Veszprém, Mérész Csaba lemondott

Sorozatban hatodik vereségét szenvedte el a feljutásra aspiráló Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttese. A Bajától elszenvedett hazai fiaskó után Mérész Csaba edző lemondott.

B. Virág Rita

20200124 Veszprém Vetési Albert Gimnázium. Hoya Veszprém-Baja NB I/B-s kosár mérkőzés Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Hoya Veszprém-Baja 81-99 (27-25, 17-28, 12-28, 25-18)

Veszprém, 250 néző. V.: Horváth, Szalai, Csák. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Völgyi 12/3, Madár 10/6, Kovács 8, Füzi 15/3, McCall 14/3. Csere: Czirbus 12, Medve 3/3, Szabó 4/3, Mucza 3/3. Edzők: Mérész Csaba.

Baja: Nagy 6/3, Jakab 22/12, Goldring J. 17/6, Pongó 25/15, Vukicevic 18. Csere: Ágfalvi 3, Kollár, Goldring G., Fehér, Kővágó-Laska 8. Edző: Cservék Csaba.

A hétközi Hepp Kupa továbbjutást követően újra a bajnokságban akadt dolga az idény elején a feljutást megcélzó Hoya Pannon Egyetem Veszprém csapatának. Gyorsan kezébe vette az irányítást a Veszprém, 8-3-ra, majd 14-10-re is nevezett. A Baja azonban szívósan tapadt riválisára. Szép akciókat vezetett a Hoya, a hárompontos vonalról Völgyi, Madár és Mucza is betalált, de nem tudott megnyugtató különbséget kiharcolni a Veszprém (27-25).

A második felvonásban a bakonyiak védekezése nem volt kellően agresszív, a lepattanók rendre bajai kezekben landoltak, így aztán 34-30-ra, aztán 42-36-ra is vezetett a rivális. A szünetben kilenc pontos volt a Hoya hátránya (44-53).

Sajnos a nagyszünetet követően is folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között, a Veszprém egyszerűen nem találta a ritmust, borzasztó volt látni, ahogy hazai pályán gyakorlatilag szenved a bajnokaspiráns (48-62, 54-72, 56-81).

Tizenöt pontot kellett volna ledolgozni az utolsó, záró negyedben, ám a Körtélyesit nélkülöző Hoyából hiányzott az átütő erő. Mérész edző hiába rotálta együttesét, hiába igyekezett megtalálni azt az ötöst, amelyik megindíthatja a végső rohamot, tanítványai sajnos betliztek. A Baja viszont kihasználva a lehetőséget, megadta a végső döfést a veszprémieknek (79-99).

A találkozót követően Mérész Csaba edző benyújtotta lemondását a vezetőségnek.ű

Hétfőn megnevezhetik az új edzőt

Már keresik Mérész Csaba utódját. Több jelölttel is tárgyalunk – tájékoztatta lapunkat Naményi Miklós, a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-es kosárlabdacsapatának ügyvezetője.

- Elfogadtam Mérész Csaba lemondását a Baja elleni vesztes meccset követően. Csabi jó barátom, de most az érzelmeket hátrébb kellett sorolni. Elismerte a hibáit, a felelősségét, úgy érezte az segít, ha nélküle újul meg a csapat. Nincs veszve semmi, nagyon bízunk benne hogy a céljaink az új edzővel megvalósulnak. Hétfőn várhatóan bejelentjük az új szakmai vezetőt – mondta Naményi Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!