Telekom Veszprém

2020.01.29. 20:22

Jön Maqueda és Siskarjov a nyáron

Jorge Maqueda és Danyiil Siskarjov is két éves szerződést kötött a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesével. A balkezes átlövő a MOL-Pick Szegedtől, a balkezes szélső pedig a Vardar Szkopjétól érkezik a nyáron.

B. Virág Rita

Sajtóbeszélgetést tartott a Telekom Veszprém, ahol több fontos bejelentést is tettek a klub elöljárói.

Nagy László szakmai igazgató elmondta, a jelenleg sérüléséből lábadozó Kent Robin Tönnesennel egy plusz egy évet hosszabbítottak. Hozzátette, éppen szerdán vették le a sínt a jobbátlövő lábáról, aki még december 1-én szenvedett Achilles-ín szakadást, és várhatóan február közepén kezdheti el az aktív mozgást, akkor tér majd vissza Veszprémbe.

Két év kölcsönjáték után visszahívja az egyesület Ligetvári Patrik balátlövőt.

Nagy László ezzel kapcsolatban kifejtette, Patrik rengeteget fejlődött az elmúlt két esztendőben, előbb az Ademar Leon, majd a La Rioja alakulataiban. Mostanra BL-szintű játékos lett, akit támadásban és védekezésben is használni tudnak majd.

A szezon végén lejár a szerződése Mirsad Terzicnek, akivel nem hosszabbítanak. A bosnyák légiós tizenegy éve kézilabdázik Veszprémben, ezért a vezetőség úgy vélekedett, szívesen tartaná kötelékében a játékost. Terzic azonban úgy gondolta, még játszani szeretne, a pályán szeretne bizonyítani, érez még magában egy-két évet, ezért úgy tudni, nemet mondott az ajánlatra.

A nyáron Veszprémbe igazol a MOL-Pick Szeged alakulatától Jorge Maqueda. Az újdonsült Európa-bajnok spanyol játékos jobbátlövőt a kontinens vetélkedő All Star csapatába is beválasztották. Két éves megállapodást kötött a bakonyiakkal.

Ugyancsak két vére kötelezte el magát Danyiil Siskarjov, a Bajnokok Ligája címvédő Vardar Szkopje jobbszélsője. A 31 éves balkezes játékosról Nagy László elmondta, nagyon fontos, hogy a védekezésben akár kettes poszton, vagy zavaróban is bevethető.

– Jó munkás ember, aki több pozícióban is használható – fogalmazott a szakmai vezető.

Kiderült még, a jelenleg két egészséges jobbátlövő, Omar Jahija és Pawel Paczkowski kölcsönszerződése a nyáron lejár. Az ő sorsukról még nem született döntés, ez a tavaszi teljesítményük függvénye is.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, újságírói kérdésre elmondta, az idény legfontosabb célja a magyar bajnoki cím megtartása, ugyanis a következő évadtól alanyi jogon csak a legjobb kilenc együttes kap indulási jogot a Bajnokok Ligájába, emellett természetesen a címvédő szabadkártyát kap, a maradék hat helyről pedig az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szakmai grémiuma dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!